Cumhurbaşkanlığı'ndan Şah Fırat açıklaması

Şah Fırat operasyonunu değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, hiçbir örgütle işbirliği yapılmadığını açıkladı

Giriş Tarihi 23 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 23 Şubat 2015, 15:43
Cumhurbaşkanlığı’ndan  Şah Fırat açıklaması

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Şah Fırat operasyonunda YPG ile işbirliği yapılıp yapılmadığı konusuna açıklık getirdi. Kalın, "Bahsedilen örgütlerle işbirliği söz konusu değildir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kalın, gazetecilerin, YPG ile işbirliği olup olmadığı yönündeki sorusuna, "Operasyonun selameti açısından müttefiklere bilgi verildi, Suriye'ye de nota iletildi. Bahsedilen örgütlerle işbirliği söz konusu değildir. Gerek Genelkurmay gerek istihbarat gerekse Dışişleri Bakanlığı o coğrafyayı çok iyi bilir. Hiçbir sorun yaşanması da bu bilgi birikimiyle tamamen alakalıdır" dedi.

Yeni türbenin inşa edileceği yerin YPG kontrolünde olduğunun hatırlatılması üzerine Kalın, "PYD bizim için bir terör örgütüdür. Bizim Suriye Eşmesi olarak belirlediğimiz yer Türkiye Cumhuriyeti'nin koruması altındadır. Biz şu anda burada bir sorun görmüyoruz. Bu türbe en yakın zamanda tarihi önemine uygun şekilde inşa edilerek Türk askeri tarafından korunmaya devam edilecektir" dedi.