Bülent Arınç'tan önemli açıklamalar

Bülent Arınç, 6.5 saat süren Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 23 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 23 Şubat 2015, 21:51
Bülent Arınç’tan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi.

Başbakanlık Merkez Bina'daki Bakanlar Kurulu Toplantısı 6.5 saat sürdü. Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın açıklamalarda bulundu.

Bülent Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Parlamento gündeminde olan İç Güvenlik Yasası ile ilgili neler yapılabileceği konusunda bilgi sunuldu. Sanırım bu geceki görüşmelerle birlikte ilerleme sağlanmış olacaktır. AB Bakanı Volkan Bozkır da kendi alanıyla ilgili bilgiler sundu. Brüksel'de yaptığı, yapacağı temaslar konusunda Bakanlar Kurulu'na bilgi verdi.

- Cumhurbaşkanımız 9 Mart'ta Bakanlar Kurulu'nu toplayacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı anayasal yetkisini kullanmak isteyebilir.

"TBMM'DE NE GARİP BİR KOALİSYON VAR"
- Demirtaş'ın iki maddeyi getirin hemen çıkartalım açıklaması, çok basit ve ucuz bir açıklama. Bu paket bir bütündür. Jandarma ve emniyet teşkilatıyla ilgili konular da var. Günlük hayatı kolaylaştıran nüfus yasasında değişiklikleri de içerisine alan bir düzenlemeden bahsediyoruz.

- Bunların içinden sadece 2 başlığı çıkarıp getirin hemen çözelim demek çok ucuzcu bir yaklaşımdır, yakıştıramadım. Bu paketin içinde ne olduğunu herkes biliyor. TBMM'de ne garip bir koalisyon var. 3 siyasi parti adeta Meclis'te hiç akla gelmedik, hakaret eylem, bağırma, çağırmalarla İç Güvenlik Paketi'nin ve buna bağlı konuların görüşülmesini engellemeye çalışıyor.

SUŞ İŞLEMEYİ KENDİSİNE MESLEK EDİNMİŞ ÖRGÜTLER VAR
- Ülkemizin hemen hemen her şehrinde, suç işlemeyi kendisine meslek edinmiş, kendi ideoloji için böyle bir davranıştan farklı bir şey beklenmeyen birtakım suç örgütler var. İsimlerine bakarsanız, alfabenin bütün harfleri de vardır. Sokaktaki insanı katletmeye yönelmiş, ortaya hendekler kazarak, yüzlerini gizleyerek, ellerindeki uzun namlulu silahlarla evleri taramak suretiyle insanların can emniyetini tehlikeye atan hatta yok eden eylemcilere karşı biz her şeyi söyleyebiliriz de HDP ne kadar söyleyebilir kamuoyu takdir etsin. Birbirleriyle aralarında bazen organik bağ bulunan bazen organik bağ olmasa dahi birbirlerini teşvik ve destekleyen bu unsurların getireceğimiz tedbirlere karşı çıkmaktan başka yapacağı bir şey yoktur. HDP'yi bu konuda, olumsuz anlamda söylüyorum, anlayışla karşılayabilirsiniz

"BAHÇELİ CHP VE HDP İLE NASIL İŞBİRLİĞİ YAPABİLİR"
Nasıl olur da MHP, Sayın Bahçeli, partisinin adeta HDP gibi bu kanunu çıkarmamak uğruna yaptıklarına nasıl katlanabilir, nasıl destekleyebilir ve Parlamento'nun kilitlenmesine nasıl müsaade edebilir? Sayın Bahçeli ülkücüleri bile sokağa çıkmaktan men ediyor ki insanlar birbirlerine karşı bir eylem yapıp can ve mal kaybı olmasın diye. Bizim tanıdığımız ve yıllardan beri kendisine saygı duyduğumuz bir insan, Türkiye'nin huzur ve asayişi konusunda hepimizden daha itinalı bulduğumuz bir insan, HDP veya CHP ile nasıl işbirliği yapabilir, bunu anlamak mümkün değil. Bir anamuhalefet partisi, sokak eylemlerine nasıl arka çıkabilir" dedi.

ŞAH FIRAT OPERASYONU
Biz uluslarası hukuka uygun bir operasyon yaptık. 1921'de Fransızlarla yapılmış olan bir anlaşma var. Bu güne kadar 2 defa yeri değişmiş Süleyman Şah Türbesi bugün de güvenlik gerekçesiyle değiştirdik. Türkiye hem kendi hukukunu hem uluslararası hukukun kendisine verdiği yetkileri sonuna kadar kullanacak güçte bir ülkedir. Suriye'nin bize tehditleri bizim için bir şey ifade etmiyor.

3 İNGİLİZ GENCİ
İngiliz hükümeti gerekli tedbirleri almamıştır. Arama çalışmalarımız sürüyor, bulamazsak bunun sorumlusu İngiliz hükümetidir.