Operasyon akıllara bu sahneyi getirdi

TSK gece yarısı Süleyman Şah Saygı Karakolu'na operasyon düzenledi. Sabaha karşı yapılan operasyon, TRT1'de ekrana gelen Diriliş Ertuğrul'daki Süleyman Şah sahnesini akıllara getirdi.

Giriş Tarihi 22 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 22 Şubat 2015, 12:48
Operasyon akıllara bu sahneyi getirdi

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Süleyman Şah Saygı Karakolu'na gece yarısı operasyon düzenledi. Karakolda görev yapan 44 bordo bereli Türkiye'ye getirildi. Süleyman Şah'ın naaşının nakledileceği yer olan Suriye Eşmesinde bir bölge kontrol altına alındı.

TÜRBE İMHA EDİLDİ
Operasyon sonrası Genelkurmay'dan askerlerimizin ve emanetlerimizin başarılı bir şekilde kurtarıldığı, Süleyman Şah Türbesi ve karakolunun IŞİD'in eline geçmemesi için imha edildiği açıklaması yapıldı.

DİRİLİŞ'TE O SAHNE
Bugün yapılan operasyondan henüz kimsenin haberi yokken geçen hafta yayınlanan TRT'nin dönem dizisi Diriliş Ertuğrul'da bu olaya değinildi. Dizinin yayınlanan bölümünde Süleyman Şah ile Kurdoğlu arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

NESLİMİZDEN BİRİLERİ, MEZARIMIZI BURADA KOYMAZ
Konuşma sırasında Kurdoğlu Süleyman Şah'a "Burası bizim mezarımız olacak" dedi. Ona cevap ise Deli Demir'den geldi. "Merak etme Kurdoğlu, neslimizden birileri gelir mezarımızı burada komaz"