Kılıçdaroğlu'ndan operasyona tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TSK'nın gece yarısı Süleyman Şah Saygı Karakolu'na düzenlediği operasyonu eleştirerek "Hesabını soracağım" dedi.

Giriş Tarihi 22 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 22 Şubat 2015, 19:36
Kılıçdaroğlu’ndan operasyona tepki

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Süleyman Şah Saygı Karakolu'na gece yarısı operasyon düzenledi. Karakolda görev yapan 44 bordo bereli Türkiye'ye getirildi. Operasyon sonrası Genelkurmay'dan askerlerimizin ve emanetlerimizin başarılı bir şekilde kurtarıldığı açıklaması yapıldı.

KILIÇDAROĞLU TEPKİ GÖSTERDİ
Şah Fırat operasyonunun başarılı bir şekilde sonuçlanması başta Türkiye olmak üzere dünya basınında geniş yer alırken karşıt görüşlü parti liderleri ise genelde bu operasyonu tepki gösterdi.


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Süleyman Şah Operasyonu'yla ilgili Twiter hesabından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"GÜÇLÜ HÜKÜMET TERÖRİSTE DERSİNİ VERİR"

"Teröristin önünde eğilen, vatan toprağını satan hükümet, yarın karşılaşılacak diğer tehditlere karşı ilk işinin 'kaçmak' olacağını gösterdi. Güçlü devlet, karşılaşılan ilk tehditte topraklarını bırakıp kaçmakla değil, teröristlere dersini vermekle olunur. Bu utanç Türkiye'ye fazla!

"HESABINI SORACAĞIM"
Kendi karakolunu yıkıp, kendi askerini geri çekip, kendi toprağını terk etmeyi 'başarı' diye sunmak danışıklı bir dövüşün kanıtıdır. Süleyman Şah'tan kaçma talimatını verenler yarın bu ülkeden de kaçacak; ancak Türkiye'ye yaşattığınız her türlü utancın hesabını soracağım."