'Taban ibadet içindeyken tavan ihanet içinde'

AK Parti'den milletvekili adayı olmak için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Mehmet Özhaseki, "Paralel yapıda taban ibadet içindeyken tavan ihanet halinde" dedi.

Giriş Tarihi 19 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 19 Şubat 2015, 17:26
’Taban ibadet içindeyken tavan ihanet içinde’

İÇİNDEKİLER

Kendisi için düzenlenen veda yemeğinde konuşan Mehmet Özhaseki, geçmişte birçok partinin çöküşünün belediyelerden başladığını söylerken, Shp ile Anap'ı örnek gösterdi. Belediyelerin bir sınav yeri olduğunu anlatan Özhaseki şunları söyledi:

"Allah'a şükür partimiz de yüz akımız oldu. 12 senedir Türkiye'de iyi işler yapılıyor. Vesayet rejimi çökertilerek, inanan insanların mağduriyeti çözülerek Türkiye'nin 100 yıllık sorunlarına parmak basıldı. Bunlar kolay işler değildi. Bu mağduriyeti herkes biliyordu. Rahmetli Hocam Erbakan da, rahmetli Özal da biliyordu; ama güçleri yetmiyordu. Allah'a hamdolsun bu dönemde Tayyip Bey ve yakın arkadaşları müthiş bir başarıyla yüzümüzün akı oldular dini ve milli konuları rehber edinmişler. Ellerinden gelen güzel hizmeti yaptıkları için biz de kapımızı açtık."

Gülen cemaatini de 17 Aralık operasyonu nedeniyle suçlayan Özhaseki, "Niye dini hizmetleri kendine görev edinmiş insanlar kalkar da bir hükümeti devirme operasyonu içerisinde olur? Neden bantlarla insanları çeker ya da dinlerler?" dedi. Telefon dinlemelere değinen Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Niye bir Enerji Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı dinlenir? Yolda giden bir TIR çevrilip de 'Türkiye IŞID militanlarına yardım ediyor' diye niye bağlanır? Niye Güneydoğu'ya gidilir de PKK'lılara destek verilir? Bunu bir parti yaparsa anlarım. Bir cemiyet, bir cemaat olarak dini ve milli meseleleri ön plana getirerek, talebe hizmetlerini ön plana getirerek ve bunları konuşarak hizmet ederken bunlar niye yapılır? Cenab-ı Allah akıllarını başlarına getirsin. Çok samimi ihlaslı arkadaşlar var, kıyamıyoruz onlara bir şey demeye. Paralel yapıda taban ibadet içindeyken tavan ihanet halinde. Yukarıdaki dönen bu ihanet şebekesinin yapmış olduğu işleri aşağıdaki gariplerden çıkarmanın da bir manası yok. Allah anlayış versin."