Kapanan belediyelerin borçları ertelendi

Başbakan Davutoğlu, kapanan belediyelerden ilçe ve büyükşehir belediyelerine intikal eden borçların bir yıl ertelendiğini söyledi.

Giriş Tarihi 19 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 19 Şubat 2015, 13:30
Kapanan belediyelerin borçları ertelendi

İÇİNDEKİLER

Başbakan Davutoğlu, Ankara Rixos Otel'de düzenlenen AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Yönlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Davutoğlu, şehir ve istişarenin birbirine tamamlayan kavramlar olduğunu belirterek, sürekli istişarenin, AK Parti tarafından bir gelenek haline getirildiğini söyledi.

Şehirlerin ihyasını, AK Parti Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'teki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki efsanevi başarılarından sonra, AK Parti siyasetinin temeli haline getirdiklerini ifade eden Davutoğlu, bu sebeple şehir ve şehir sorunları bağlamında, 62. Hükümeti kurduktan sonra da birçok ilde istişare faaliyetlerinde bulunduklarını anlattı.

Şehir idaresinin aynen devlet idaresi gibi ancak ve ancak ehliyet ve liyakatla taçlandığını bildiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Ehil ve liyakat sahibi insanların elinde gerçek değerini bulur. Yaptığınız görevlendirmelerde mutlaka ehliyete, liyakate ağırlık veriniz. Nepotizmden kesinlikle uzak durunuz. Bu, devlet ahlakımızın da şehir siyaseti ahlakımızın da temelini teşkil eder. Aidiyet, nezaket, adalet ve ehliyet dışında tabii biraz önce zikrettiğim letafet, estetik boyutunu sakın ola ki ihmal etmeyiniz. Çünkü özellikle kentsel dönüşüm çerçevesinde şehirlerimizi güzelleştirirken dönüştürdüğümüz yeni şehri önce zihnimizde kuralım, zihnimizde onu inşa edelim sonra '100, 200, 300 sene sonra bizim torunlarımız bu şehirde yaşarken kendilerini bu şehre ait hissedebilecekler mi' diyerek şehri kuralım. Biz, şimdi İstanbul sokaklarında, Diyarbakır, Konya, Erzurum, Kayseri, Bursa, Edirne sokaklarında, İzmir sokaklarında dolaşırken o sokaklarla bütünleşebiliyorsak 500 sene önceki mimar Sinan'ın dokunuşlarıyla o şehre aidiyet hissediyoruz. Selçuklu mimarisinin ilk kurucu öncüleriyle o şehre aidiyet hissediyoruz. Hiç kimliğimizi kaybetmeden şimdi de yaptığımız her okulda, binada, parkta hep zihnimizde 'Acaba 200 sene sonra burada yürüyenler ne hissedecekler. Kendilerini neye ait hissedecekler' olmalı. O bakımdan bütün bu unsurlarla eminim AK parti belediyeciliği son 12 yılda gerçekleştirdiği mucizevi atılımları çok daha ileri düzeylere getirecektir."

KAPANAN BELEDİYELERİN BORÇLARI ERTELENDİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Yönlendirme Toplantısı'nda, "İlk yapılacak Bakanlar Kurulu kararıyla hayata geçirilmek üzere, kapanan belediyelerden ilçe ve büyükşehir belediyelerine intikal eden borçlar bir yıl ertelenmiştir" dedi.