Maritsa Küçük cinayetinde yeni gelişme

Adli Tıp Kurumu raporunda, olay yerindeki örtüde sanık dışında başka bir erkeğe ait iz bulunduğu belirtildi.

Giriş Tarihi 17 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 17 Şubat 2015, 15:56
Maritsa Küçük cinayetinde yeni gelişme

İÇİNDEKİLER

Ermeni asıllı Türk vatandaşı Maritsa Küçük'ün öldürülmesiyle ilgili hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada, cinayetin işlendiği Küçük'e ait evdeki örtüyle ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor okundu. Raporda, örtüdeki vücut izlerinden birinin sanık Nazaryan'a, diğer izin ise başka bir erkeğe ait olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Buna karşı beyanı sorulan sanık Murat Nazaryan, raporu kabul etmediğini söyledi.

Duruşmada söz alan Küçük ailesinin avukatı Eren Keskin ise olay sonrasında polisin kendilerine failin arka odalara girmediğini söylediğini öne sürerek, "Rapor, bizim olayda başka kişilerin de olduğu iddiamızı doğruladı'' dedi.

Keskin, polisin delilleri gerektiği gibi toplamadığını savunarak, ''Bu bir suçtur ve suç duyurusunda bulunacağız. Mahkemenin de gerekli ihbarı yapmasını istiyoruz. Ayrıca sanık doğru söylememektedir" diye konuştu.

Keskin, ayrıca diğer vücut izinin kime ait olduğunun tespit edilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, diğer izin kime ait olduğunun tespiti için emniyet ve jandarmaya yazı yazılmasına hükmetti. Heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Nazaryan'ın "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "konut dokunulmazlığını ihlal" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından da 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Şişli ve Fatih'te 2012 yılının kasım ve aralık aylarında, yalnız yaşayan 4 yaşlı kadın çeşitli zamanlarda saldırıya uğramış, Maritsa Küçük (85) yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili Ermeni asıllı Murat Nazaryan tutuklanmıştı.