İstanbul'da okullar tatil edildi!

İstanbul Valiliği, öğrencilerin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime bugün 1 gün ara verildiğini bildirdi.

Giriş Tarihi 17 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 18 Şubat 2015, 01:33
İstanbul’da okullar tatil edildi!

İÇİNDEKİLER

OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER

- İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini bildirdi

Valilikten yapılan açıklamada, meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte aralıklarla devam eden kar yağışının, bu gece ve yarın etkisini artıracağı ve don olayı beklendiği belirtildi.

Öğrencilerin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime yarın 1 gün ara verilmesinin uygun görüldüğü kaydedilen açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı aktarıldı.

-Zonguldak'ta merkez ile Kilimli ve Kozlu ilçelerinde eğitime bugün ara verildi.

-Samsun'da il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi. Samsun Valiliğinin açıklamasında, ilk ve orta dereceli okulların 17 Şubat Salı ve 18 Şubat Çarşamba günleri tatil edildiği belirtildi.

-Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte kar yağışının devam etmesi sebebiyle Çamaş, Gürgentepe, Kabadüz ve Korgan ilçelerinin tamamında, Ünye ilçesinde ise Pelitliyatak Mahallesi'ndeki Pelitliyatak Ortaokulu, Çalca İlkokulu ve Yeşilyurt İlkokulu ile aynı ilçedeki Yenikent Mahallesi'ndeki ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verileceği belirtildi.

Açıklamada, kent merkezi ve diğer ilçelerdeki okullarda ise eğitim ve öğretimin devam edeceği kaydedildi.

-Kastamonu'da, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerdeki okular bugün tatil edildi.
İlçelerden Abana, Bozkurt, İnebolu, Çatalzeytin'deki tüm eğitim kurumları ile Doğanyurt ve Küre'de taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi. Cide'de ise taşımalı sistem kapsamındaki okulların bugün ve yarın tatil edilmesi kararlaştırıldı.

-Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kar yağışı nedeniyle tüm okullar tatil edildi.

Konya: Konya'nın Ilgın ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime iki gün ara verildiği bildirildi. Ilgın Kaymakamlığından yapılan açıklamada, bölgede olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime çarşamba ve perşembe günleri ara verildiği belirtildi.

Yozgat: Yozgat şehir merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. Yozgat'ta dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı etkisini sürdürürken, Valilik şehir merkezinde ilk ve orta dereceli okulları yarın (çarşamba) bir gün süreyle okulları tatil etti. Okulların tatil olduğu belediye hoparlöründen duyurulurdu. İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat merkez ve bağlı köylerinde yoğun kar yağışı sebebiyle okulların çarşamba günü tatil edildiğini söyledi.

Sinop: Sinop'ta dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeni ile eğitime iki gün ara verildi. Sinop ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun yağan kar yağışı sebebi ile Sinop genelinde taşımalı eğitime 2 gün ara verildi. Öte yandan etkili olan kar yağışı yüzünden 200 köy yolunun kapalı olduğu öğrenildi. İl Özel İdaresi'nden alınan bilgilere merkezde 22, Gerze'de 35, Erfelek'te 34, Dikmen'de 9, Ayancık'ta 61, Boyabat'ta ise 6 köy yolu kapalı olduğu ve birçok köye elektrik verilemediği öğrenildi.


METEOROLOJİ'DEN KRİTİK UYARI
Kar yağışlarının etkisini artırarak Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Aksaray, Niğde, Malatya ile Sivas'ın batısı ve Kahramanmaraş'ın kuzey kesimlerinde yarın kuvvetli ve yer yer yoğun olmasının beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde, bazı bölgeler için kuvvetli kar yağışı ve zirai don uyarısı yapıldı.

Bugün başlayan kar yağışlarının etkisini artırarak Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Aksaray, Niğde, Malatya ile Sivas'ın batısı ve Kahramanmaraş'ın kuzey kesimlerinde yarın kuvvetli ve yer yer yoğun olmasının beklendiği ifade edildi. Cuma gününe kadar devam etmesi beklenen kar yağışının ulaşım başta olmak üzere meydana getirebileceği olumsuzluklara, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

ZİRAİ DON TEHLİKESİ
Açıklamada, özellikle zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde, gece ve sabah saatlerinde olmak üzere, yarından başlayarak 21 Şubat Cumartesi gününe kadar genelde hafif, perşembe günü Ege kıyıları ile kıyıların hemen iç kesimlerinde ise orta derecede zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.