Pompalı tüfeğiyle 2 can aldı

Eskişehir pompalı tüfek dehşeti yaşandı.Soytürk Ç.(30) eşini ve eşinin kardeşini öldürdü.Kızını ve oğlunu kaybeden Aynur Çelik ise ''Bunu planlayarak yaptı en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum'' dedi.

Giriş Tarihi 16 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 16 Şubat 2015, 15:52
Pompalı tüfeğiyle 2 can aldı

İÇİNDEKİLER

Eskişehir'de, 20 Ocak'ta damadı tarafından düzenlenen silahlı saldırıda kızı ve oğlu ölen kendisi de yaralanan Aynur Çelik, olay gününü anlattı.

Yenikent Mahallesi Öztem Sokağı'ndaki evlerinde damadı Soytürk Ç. tarafından (30) yaşındaki kızı Çiğdem ile oğlu Muhammet Murat Çelik'in (20) silahla öldürüldüğü olaydan yaralı kurtulduğunu hatırlatarak, kızının eşinden sürekli şiddet gördüğünü bunun doktor raporlarıyla sabit olduğunu söyledi.

Kızının hiçbir zaman telefonu olmadığını, kimseyle görüştürülmediğini, sürekli şiddet gördüğünü belirten Çelik, ailecek görüşme imkanlarının Soytürk Ç. tarafından sürekli kısıtlandığını bildirdi. Kızı Çiğdem ile oğlu Muhammet Murat Çelik'in hiçbir suçu olmadığı halde öldürüldüğünü belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Kızım ile damadım 7 yıl evlilik yaptı. Bu süre içerisinde eşinden sürekli şiddet gördü. Kimi zaman satırla vücudunun çeşitli yerleri kesildi. Vücudu tanınmaz hale geldi. Hastanede tedavi gördü. Ayrıca kızımın yanı sıra 4 çocuk ta babası tarafından şiddeti gördü. Bir gün evlerinin tuvalet kısmında çocuklarını darbettiğini öğrendik ve bu da emniyet kayıtlarına geçti. Kızım namus davası için değil boşanmak istediği için öldürüldü. Bazı basın yayın organlarında kızımın 'aşk cinayetine' kurban gittiği yazıldı, çizildi. Ancak kızım evlendiği günden bu yana kimseyle görüştürülmedi, dışarıya bile eşi ile birlikte çıkardı. Eşi tarafından hiçbir iletişim aracını kullanılmasına izin verilmedi."

"KIZIM SIĞINMA EVİNE GİTTİĞİ İÇİN ŞİDDET GÖRDÜ"

Çelik, kızının Eskişehir Kadın Sığınma Evi'nde bir süre kaldığını ancak zanlı Soytürk Ç'nin yakınlarının devreye girmesiyle kızının yeniden evine döndüğünü belirtti.

Kızının gördüğü şiddetin boyutunu evlerine gittiklerinde gördüklerini manzara karşısında şaşkına döndüklerini, kızının adeta kanser hastaları gibi zayıfladığını anlatan anne Çelik, şunları söyledi:

"Kızıma, sığınma evine gittiği için şiddet uygulamış. Evde bulunan satır ve bıçakla kızımın vücudunu kesmiş. Buna yürek mi dayanır. Ziyaretlerimizi, randevu alır gibi yapıyorduk. Çocuğumu doyasıya göremiyordum. Kızım da kendisine ve çocuklarına yapılan şiddetten bıktığı için ondan boşanmak istedi. Avukata vekalet verdik. Kızım, yanıma geldi. Birlikte yaşamaya başladık. Ancak 20 Ocak gecesi evimize geldi, ilk önce kızıma eteş etti, sonra oğluma ve en sonunda bana ateş ederek kaçtı. Kızımın, oğlumun ve benim suçumuz neydi. Bunu planlayarak yaptı ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum."

Yenikent Mahallesi Öztem Sokağı'nda 20 Ocak'ta, bir evde eşi Çiğdem Ç, kayınbiraderi Muhammet Mustafa Çelik ile yeğeni Birol İ'yi öldürüp, kayınvalidesi Aynur Çelik'i (50) yaralayan Soytürk Ç. 2 Şubat'ta yakalanmış, emniyetteki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.