Meclis tepkisini ortaya koyacak

Milletvekilleri, Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepki amacıyla TBMM Genel Kurulu'na koyu renk takım elbise giyerek katılacak, olaya ilişkin duygu ve düşüncelerini Meclis kürsüsünden paylaşacak.

Giriş Tarihi 16 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 16 Şubat 2015, 19:34
Meclis tepkisini ortaya koyacak

İÇİNDEKİLER

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesinin toplumda infiale yol açtığını belirterek, herkesin kendi alanında olayı kınadığını, tepkisini gösterdiğini söyledi. "Gösterilen tepkileri çok doğal ve çok doğru buluyorum" diyen Satır, milletvekilleri olarak da olaya tepkilerini gösterdiklerini, kamuoyunun da yürüyüşlerle ve basın açıklamalarıyla olayı kınadığını anlattı.

Milletvekilleri olarak yarın koyu renk takım elbise giyerek Meclis'e geleceklerini ifade eden Satır, konuyla ilgili kınama mesajları vereceklerini, gündemdışı ve yerinden kısa söz taleplerinde Özgecan'ın öldürülmesi olayıyla ilgili duygu ve düşüncelerini, tepkilerini dile getireceklerini söyledi. Milletvekillerine de bu yönde telkinlerde bulunacaklarını kaydeden Satır, "Eminim kendileri de bu yönde düşünüyorlar ama biz de bu yönde telkinde bulunacağız" dedi.

Çağrıyı kadın erkek ayırımı yapmadan tüm AK Parti milletvekillerine yaptıklarını ifade eden Satır, şöyle konuştu:

"Bu sadece kadınlarla ilgili bir konu değildir. Kadın erkek herkesin sorunu. Toplumun halk sağlığıyla ilgili sorundur. Geçen haftalarda kurduğumuz Araştırma Komisyonu'nda hem kadın hem erkek milletvekillerimizin olmasını ısrarla istemiştim. Erkek milletvekillerimiz de basına açıklamalarda yaptılar, gündem oluşturdular. Bunu da çok doğru buluyorum. Bu konuyu kadınlardan, ziyade erkeklerin de tartışmasını ve çözüm üretmesi gerekir."

Özgecen Aslan'ın öldürülmesi olayında içlerini en çok acıtanın katile babasının destek vermesi olduğunu ifade eden Satır, şunları kaydetti:

"Bu toplumsal bir facia...Bence buradan da olaya bakmak lazım. Sosyologlar, psikologlar, toplum bilimcilerin de konuyu bilimsel olarak incelemesi gerekir. Olayın Mersin gibi gelir düzeyi ve kentleşmenin yüksek olduğu, sahil kenti olması da incelenecek konu. Ben buna şiddet demiyorum, caniliktir. Bu konuda psikologların devreye girmesi gerekir."