Alman gazeteciye tokat gibi cevap

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman gazetecinin "Türkiye, Kiev düştüğünde mi harekete geçecek" sorusu üzerine Çavuşoğlu, Türkiye'nin ancak gerek gördüğü zaman yaptırımlara başvurabileceğini ifade etti.

Giriş Tarihi 12 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 12 Şubat 2015, 21:33
Alman gazeteciye tokat gibi cevap

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'da yayımlanan haftalık Die Zeit gazetesine yaptığı açıklamada önemli tespitlerde bulundu

ALMAN GAZETESİNİN PROVOKATİF SORUSU

"Türkiye, Kiev düştüğünde mi harekete geçecek" sorusu üzerine Çavuşoğlu, Türkiye'nin ancak gerek gördüğü zaman yaptırımlara başvurabileceğini ifade etti.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN TOKAT GİBİ CEVAP

Mevlüt Çavuşoğlu, "Bana şimdi bu tarz provokatif sorular sorduğunuzda size sorarım: Neden AB kendi yaptırımlarını tutarlı bir şekilde uygulamıyor? Neden Rusya ile işler dolaylı bir şekilde devam ediyor? Rusya'ya karşı hangi yaptırımlara gerçekten uyuluyor? Özür dilerim ama İran ile kim en çok ticareti yapıyor? Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri Rusya'nın gaz sevkiyatından vazgeçebilir mi? Gerçekçi olalım, her ülke kendi çıkarlarını da gözetmek durumundadır. Kısaca, bu ambargolara uyma gerekliliği görmedik. Bu konuda bir yükümlülüğümüz de bulunmamaktadır. Türkiye kendi kararlarını kendisi vermektedir" diye konuştu.

Çavuşoğlu, Yunanistan'ın yeni Savunma Bakanı Panos Kammenos'un Türkiye'nin Yunanistan için bir tehdit olduğunu söylemesinin ardından endişeli olup olmadığını sorulması üzerine, "Kammenos aşırı sağ bir partinin lideridir. Hükümette biraz marjinal bir konumdadır. Zamanla ılımlı bir çizgiye geleceğini düşünüyorum. Biz kendisiyle de birlikte çalışacağız. Bizim için Aleksis Çipras önemlidir ve kendisiyle aramız iyidir" değerlendirmesinde bulundu.