Cumhurbaşkanı Erdoğan Kolombiya'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kolombiya'da Devlet Başkanı Juan Manuel Santos Calderon tarafından askeri törenle karşılandı.

Giriş Tarihi 10 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 10 Şubat 2015, 20:29
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kolombiya’da

İÇİNDEKİLER

Latin Amerika ülkelerini kapsayan ziyaretlerinin ilk durağı Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki ikinci gününe resmi temaslarıyla başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Kolombiya Devlet Başkanı Calderon ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kolombiya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na açılan yolda, süvari birliklerince karşılandı ve süvari birliğinin refakatinde saray kapısına kadar getirildi. Erdoğan, Kolombiya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bahçe kapısında Kolombiya Devlet Başkanı Calderon tarafından karşılandı.



Tören alanındaki yerlerine geçen Erdoğan ve Calderon, iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından heyetlerini birbirine tanıttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Calderon daha sonra tören alanında yürüyerek, tören kıtasını selamladı ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın merdivenlerinde tokalaşarak gazetecilere poz verdi.



Törende Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik eşlik etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kolombiya Devlet Başkanı Calderon, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek ve mutabık kalınan konulardaki anlaşmaların imza törenine katılacak.