Ölümün kıyısından aldı

Gamze Yoldaş, yakınlarına 'Bu hayat buraya kadarmış' mesajını attıktan sonra ortadan kayboldu! Genç kadını 40 metrelik falezlerden atlamak üzereyken son anda kurtaran, Gülizar Çite TAKVİM'e konuştu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2015 Güncelleme 08 Şubat 2015, 00:00
Ölümün kıyısından aldı

İÇİNDEKİLER

Buraya kadar değilmiş... Antalya'da 8 yıl önce eşinden boşanan Gamze Yoldaş, 12 yaşındaki oğlu ve annesiyle birlikte yaşıyordu. Bir süre önce de bir emlakçıda çalışmaya başlamıştı. İşten çıktıktan sonra yakınlarına "Bu hayat buraya kadarmış" mesajı atıp telefonunu kapatarak ortadan kayboldu. Polisin ve ailesinin her yerde aradığı Yoldaş, 3 gün sonra aileyi arayan güzellik uzmanı Gülizar Çite'nin evinde bulundu. Kaybolduğu gece falezlerden atlamak üzereyken Yoldaş'ı intihardan kurtaran Çite, TAKVİM'e konuştu. Gülizar Çite, aşçılık yapan erkek arkadaşı Sinan Dağlı ile birlikte Karaalioğlu Parkı'nda yürüyüşe çıktı. İkili bu sırada falezlerin üzerinde tek başına oturan birini görünce durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Ancak ekipler olay yerine gitmedi. Bunun üzerine çift, gecenin karanlığında 40 metrelik uçurumun kenarında oturun kişinin yanına gitti. O kişi ise emniyet güçleri ve ailesinin her yerde aradığı Gamze Yoldaş'tı! Ancak Gamze, kendisiyle konuşmaya çalışan Çite'ye hiç cevap vermedi... Falezlerden azgın dalgalara bakmaya devam etti.

"YALVARMAKTAN YORULDUM"
Gamze'yi Azrail'in kollarından çekip alan Gülizar Çite, ise şunları söyledi: "Oturmuş azgın dalgalara bakarak donuk halde bekliyordu. Konuşması için yalvardım ama yine hiç konuşmadı. Yüzümüze bile bakmadı. Tam 1.5 saat dil döktüm. Sonunda 12 yaşında bir oğlu olduğunu öğrenebildim. Ben de 4 yaşında bir kız annesiydim ve aklıma hemen kızım geldi. O'nu orada bırakamazdık. Ne pahasına olursa olsun bir anneyi kurtarmalıyım dedim. Artık yalvarmaktan yorulmuştum ama o 1.5 saatin sonunda birkaç kelime konuşturmayı başardım. Kurtarmakta kararlıydım. Kayalıkların üzerinden parka çıkardıktan sonra derin bir oh çektik. Ama O'nu orada bırakamazdık. Bizimle gelmek istemiyordu. Biraz zorlayarak evime götürdüm. Sabah ise güçlükle birkaç lokma yedi ama benimle yine konuşmadı. Ancak uzun yalvarışlarımın ardından oğlunun cep telefonunu alabildim. Arayıp ablası Fatma Yener Arı'ya ulaştım. Bu sırada Gamze Yoldaş'ın sosyal medyada ve tüm Türkiye'de arandığını öğrendim. Adresi verince hemen oğlu ile birlikte gelip aldılar. Bir annenin hayatını kurtardığım için mutluyum"

Erdoğan ÖZTÜRK