Erdoğan'ı o ismin adaylığı için ikna etmiş

Hakan Fidan'ın MİT'in başında göreve devam etmesinden yana olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Başbakan Davutoğlu'nun ikna ettiği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 08 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 08 Şubat 2015, 12:36
Erdoğan’ı o ismin adaylığı için ikna etmiş

İÇİNDEKİLER

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili adaylığı konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, "Hakan bana siyasette lazım" sözleriyle ikna ettiği öğrenildi.

Vatan'ın haberine göre, Erdoğan MİT'in stratejik konumu nedeniyle başarılı müsteşarının bir süre daha görevinin başında kalmasını istiyordu. Ancak ikili görüşmede Fidan için ısrar eden Davutoğlu'na, "Eğer Hakan Fidan'ın siyasette olmasını çok istiyorsan kararı sen ver" diyerek son sözü Başbakan'a bıraktı.

İlk kurduğu hükümette de Hakan Fidan'ı kabineye almayı planlayan ancak Erdoğan'ın ricası üzerine bundan vazgeçen Davutoğlu, ikinci ısrarında sonuç aldı ve "Aday olabilirsin" bilgisi önceki gün öğle saatlerinde Fidan'a iletildi.

6 Şubat'ı 7 Şubat'a bağlayan cuma akşamı ise Fidan'la görüşen Davutoğlu, ona, "Sen bize siyasette lazımsın" diyerek istifasını sunmasını istedi.