Karanlık kurul

Fethullah Gülen'in kasası olan Bank Asya'nın kozmik odasına girildi. TMSF müfettişleri hisse sahibi gösterilen 122 hayalet işadamını bulmak için harekete geçti. 'Görünmez ortaklar'ın imzası ve gizli servislerin tekniğiyle yürütülen para trafiği belirlendi. İtirafçı personel ise devlete her şeyi anlatmak için sıraya geçti!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Şubat 2015 Güncelleme 06 Şubat 2015, 01:43
Karanlık kurul

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen emir verdi. "Abileri", "imamları", Emniyet'ten Yargı'ya kadar tüm kurumlarda paralel devlet kurmak için harekete geçti. Bu plan 17-25 Aralık darbe girişimi ile kendini ele verdi. Ancak bu örgütlenmenin önceki gün en önemli ayağına, kasasına yani Bank Asya'ya darbe indirildi. Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF), müşterilerini ve ülke ekonomisini korumak için bankaya müdahale etti. Bank Asya yönetiminin fona devredilmesinin ardından batık krediler, zarar, bilanço yapısındaki çarpıklıklar araştırılmaya başlandı. Ama en önemlisi kara parayla ilgili iddialardı. Zira halka açık yüzde 54.05'lik kısmı dışında bankada 185 ortak vardı. 122 hissedarın kim olduğuna dair bilgiler ise muammaydı. TMSF bu sorulara cevap aramak için düğmeye bastı. İşte Bank Asya operasyonunun detayları:

'BASKI GÖRDÜK'

TMSF'DEN 10 kişilik ekip, Bank Asya'da derin bir inceleme başlattı. 122 hayalet ortağın kim olduğunu bulmak için dosyalar açıldı. Ayrıca bu patronların, kimlerin adına hareket ettiği de takibe alındı. 122 gizemli hissedarın arkasında gizlenen işadamları ve paralel şirketler büyük panik yaşadı. Bank Asya'ya müdahalenin ardından cemaatte çözülmeler başladı. Başta bilgi işlem olmak üzere banka çalışanları TMSF müfettişlerinin kapısını çaldı. Kendilerine usulsüz işlem yapmaları için uygulanan baskıyı anlattı. Ayrıca bugüne kadar yaptıkları usulsüz çalışmalar hakkında bilgi verdi.

'ŞİRİNLEME' YÖNTEMİ!

Yapılan araştırmalar Bank Asya ile cemaat arasındaki bağı da ortaya çıkardı. Zira Bank Asya'nın, paralel örgüte ait ABD'deki Brooklyn Amity School'a 82 milyon dolar kredi kullandırdığı iddia edildi. Yine bankanın cemaatin Almanya'daki bir okuluna da 50 milyon dolar kredi verdiği belirtildi. Banka, bu kredileri de 122 hayalet ortağın imzasıyla dağıttı. Hayalet patronların onayıyla verilen krediler ise tam anlamıyla buharlaştı. Bank Asya'nın son 9 aydaki batık kredileri 2.1 milyar TL olarak açıklandı. Yani 122 ortağın imzasıyla verildiği öne sürülen kredilerin kimlere peşkeş çekildiği de müfettişlerin cevap aradığı bir diğer soru oldu. Ve en önemli nokta Bank Asya'daki para hareketleriydi. Yapılan incelemede Bank Asya'nın MOSSAD, CIA ve FBI gibi gizli servislerin taktiğini uyguladığı tespit edildi. Buna göre Bank Asya, "Sünger Bank" "Şirinleme" "Parçalama" "Çamaşır Yıkama" gibi teknikler kullanıp olağan dışı para hareketlerini "olağan" hale getirdi. Müfettişlerin Bank Asya'nın HSBC ve CitiBank ile olan gizli ilişkilerinin de mercek altına alacağı öne sürüldü.

Gülen , geçtiğimiz günlerde AB D'de yayınlanan New York Times gazetesine bir yazı yazdı. Kendi ülkesi hakkında karanlık ifadeler kullandı. Ancak bir detay daha vardı. Buna göre Gülen'e hizmette sınır tanımayan Amerikan Kongresi'nin 89 üyesi, AB D Dışişleri Bakanı Kerry'ye bir mektup yazdı. Mektupta, Gülen'in Türkiye'deki gazetecilerinin mağdur olduğu anlatıldı. Sonra da kendisinden yardım istedi.

MEVLÜT YÜKSEL