Zaman'a röportaj verdiğine pişman oldu

Paralel bülten Zaman'a röportaj veren AK Parti düşmanı Nuray Mert röportajın çarpıtıldığını görünce çılgına döndü

Giriş Tarihi 02 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 02 Şubat 2015, 12:14
Zaman’a röportaj verdiğine pişman oldu

İÇİNDEKİLER

Zaman gazetesi, AK Parti'nin yeminli düşmanlarından Nuray Mert'la yaptığı mülakatı çarpıtınca ortalık karıştı. Zaman, Nuray Mert'in ağzından "Cemaat otoriterleşmeye 'dur' dedi" diye haber yapınca gazeteci Mert adeta isyan etti.

ZAMAN İSTİSMAR EDİYOR!

Zaman gazetesine yaptığı açıklamaların gazete yönetimi tarafından çarpıtılması AK Parti'nin yeminli düşmanlarından Nuray Mert'i bile çileden çıkardı. Aynı yöntemle birçok önemli ismin açıklamalarını çarpıtarak yayınlayan Zaman Gazetesi'ne isyan eden Nuray Mert "artık ne görüş ne de söyleşi vermeyi düşünmüyorum" dedi.

Zaman gazetesinin Pazar ekinde çıkan söyleşisinin "Cemaat otoriterleşmeye 'dur' dedi" başlığıyla verildiğini görünce "Gözlerime inanamadım!" diyen Nuray Mert, şöyle devam etti:

"Bilen biliyor, ben sözünü sakınan biri değilim. Öyle düşünsem öyle söylerdim. Bu veya buna benzer hiçbir cümlenin yer almadığı bir söyleşi nasıl bu başlıkla verilir? Anlamaya anlıyorum, ama bu benim sessiz kalabileceğim bir şey değil.

Cemaat'in siyasi hedef olduğu bir dönemde, bu çevrenin yayın organlarında yer almaktan kaçınmamaya özen gösteriyorum, ama böyle bir tavır sergilediğim için istismar edilmeyi hak ettiğimi düşünmüyorum."

Bir daha hiçbir gazeteye konuşmama kararı aldığını bilerten Nuray Mert, şöyle devam etti:

"Dahası, böylesi işgüzarlıklar faydadan çok zarar getirir, hiç olmazsa bunun hesap edilmesi gerekirdi. Nitekim, olan oldu ve hiç istemediğim halde bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım.

BİR DAHA NE DEMEÇ NE SÖYLEYİŞİ
Hazır yeri gelmişken bu son vakalar da bana ders olsun diyorum. Destek olmaya çalıştığım genç gazeteci arkadaşlar da artık beni affetsinler; bundan sonra hiçbir yayın organına ne görüş ne de söyleşi vermeyi düşünüyorum."