Yasak aşka töre infazı

Hamdullah Ayaydın baldızı Ceylan ile aşk yaşamaya başladı. İkili, Mardin'den İstanbul'a kaçtı. Haberi alan aşıkların yakınları ise otogarda pusu kurdu. Otobüsten inen aşıklara saldıran akrabalar adamı öldürdü, Ceylan'ı da yaraladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Şubat 2015 Güncelleme 02 Şubat 2015, 00:00
Yasak aşka töre infazı

İÇİNDEKİLER

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki Hamdullah Ayaydın, baldızı Ceylan İ. (17), ile kaçtığı İstanbul'da bıçaklı saldırıya uğradı. Ayaydın, öldü genç kız ağır yaralandı. Olay dün sabah İstanbul Bayrampaşa'daki Büyük Otogar'da yaşandı. Hamdullah Ayaydın, imam nikahlı eşi 19 yaşındaki M.İ rahatsızlanınca baldızı Ceylan İ'yi ablasına yardım etmesi için getirdi. Şoförlük yapan Ayaydın, burada aralarında duygusal ilişki olan baldızına kaçma teklifinde bulundu. Aşıklar, önceki gün gizlice otobüsle İstanbul'un yolunu tuttu.

EŞİ POLİSE BAŞVURDU
Saldırıda ölen Hamdullah Ayaydın'ın eşi M.İ, eşi önceki gece eve gelmeyince Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü'ne başvuru yaptı. Hamdullah'ın kayıp olduğunu belirtti. Kısa süre önce tartıştıklarını ve kendisine şiddet uygulandığını söyledi

ŞÜPHELER ARTTI
Genç kadın durumu babasında anlattı. Kısa süre sonra Ayaydın ve baldızı Ceylan İ'nin kaçtığı belirlendi. İstanbul'a kaçtıklarını öğrenen genç kızın ailesi, çılgına döndü. Durum İstanbul'da yaşayan kızın ağabeyi ve yakınlarına bildirildi.

OTOGARDA PUSU KURDULAR
İddiaya göre, Ceylan İ'nin yakınları otogarda pusu kurup bekledi. İkiliyi gören saldırganlar aşıklara bıçakla saldırdı. Ayaydın olay yerinde hayatını kaybetti. Ceylan İ., ise ağır yaralandı.

Hüseyin KAÇAR