Cevzet Soysal'ı 'Paralel Yapı' mı infaz etti?

A Haber'de Sevilay Yükselir'in sunduğu Yüzde Yüz Siyaset programından paralel örgütün kirli oyunları yine gün yüzüne çıkartıldı...

Giriş Tarihi 02 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 03 Şubat 2015, 01:05
Cevzet Soysal’ı ’Paralel Yapı’ mı infaz etti?

İÇİNDEKİLER

A HABER'DE Sevilay Yükselir moderatörlüğünde yayınlanan, Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek, Eski İstihbaratçı Sabri Uzun'un katıldığı 'Yüzde Yüz Siyaset'te 9 Kasım 1998 tarihinde Batman TPAO'daki işine gitmek üzere evinden çıkar çıkmaz kaçırılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Cevzet Soysal'ın akibeti masaya yatırıldı. Gülen örgütü mensubu bir polisin Sabri Uzun'un 'İn' adlı kitabında yer alan itirafına göre boynu kırılarak infaz edildiği öne sürülen Soysal'ın kızları Hicran Güneş, Müslime Soysal ve oğlu Mücahid Soysal ilk kez yaşadıklarını anlattı.

"Babamın öldüğünü öğrenince dünyam yıkıldı"

Müslime Soysal: Kitapta babamın infaz edildiği yazıyordu. İnanmak istemedim. Benim için çok kötü bir haberdi. Yıllarca babamın yaşadığı umuduyla yaşıyordum. Şok oldum.
Mücahid Soysal: Emniyet'te her gittiğimde tehdit ediliyordum. Batman Emniyeti Terörle Mücadele Birimi "Babanı fazla karıştırma, senin de sonun onun gibi olur" diyorlardı. Danışmada kimin oğlu olduğumu duyunca içeri almıyorlardı. Arka kapıdan girip başka birime gidiyormuş gibi yaptım. Kısa boylu, kel bir polis "Neden geldin?" deyince "Karıştırma olayı, başın belaya girer" dedi. Her seferinde tehdit alıyordum, 2009'da.



"Suç camide Kur'an dersi vermekti"

Hicran Güneş: O dönemde çok mağdur edildik, Güneydoğu'nun huzuruyla çok oynadılar. Dindar kesimi yok etmek için babamdan bir ay sonra eşimi cezaevine aldılar. Suç camide Kur'an dersi vermekti. 'Örgüt adına' fiilini isminin başına koydular. O dönem DGM'lerde yargılandılar. Sesimizi kimseye duyuramadık.