Lodoslama daldı

İstanbul başta olmak üzere batı bölgesi lodosun etkisi altına girdi. Deniz ve hava ulaşımı iptal edildi. Çatılar havada uçuştu, ölen olmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Şubat 2015 Güncelleme 01 Şubat 2015, 02:21
Lodoslama daldı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da şiddetli lodos nedeniyle uçak seferleri ve vapur seferleri iptal oldu. Denizde dev dalgalar oluştu. Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu. Havada dün ve bugün 228 sefer iptal edildi. Meteorolojik raporlar ışığında beklenen olumsuz hava durumu nedeniyle dün Atatürk Havalimanı'ndan iç ve dış hatlarda yapacağı 104 seferini iptal ettiğini duyurdu. Türk Hava Yolları, bugün de 124 seferini iptal etti. THY lodos nedeniyle iki gün içinde 228 seferini iptal etmiş oldu.

DALGALAR 15 METREYİ AŞTI
Sabiha Gökçen ve Atatürk havalimanlarına inmek isteyen uçaklar doluluk nedeniyle havada tur attı. Lodosun hızını artırmasıyla iniş ve kalkışlarda zor anlar yaşandı. Hayatı felç eden fırtına, Eyüp'te evlerin çatısını uçurdu. Fırtına sebebiyle uçan çatılar yola savruldu. 80 kilometre hıza ulaşan rüzgar bir inşaatın tuğla ve malzemeleri yollara düştü. Birçok ilçede evlerin çatıları uçtu. Beşiktaş'ta sert rüzgara dayanamayan ağaç yola devrildi. Lodosun etkisiyle Üsküdür, Cankurtaran, Kadıköy, Pendik, Zeytinburnu, sahillerinde dalga boyları 15 metreyi aştı. Deniz suları kara yoluna ulaştı. Kötü hava koşulları nedeniyle Beşiktaş-Üsküdür seferleri iptal edildi. Hava sıcaklığı 17 derece civarında seyrederken aralıklarla yağış görüldü. Bugün ise havanın güneşli olacağı söylendi

AĞAÇLAR DEVRiLDi
KOCAELİ: Kartepe, Gölcük ve Başiskele ilçelerinde ev ve iş yerlerinin çatıları uçtu. Uçan çatılar ev ve araçların üzerine düştü.
SAKARYA: Kuvvetli lodos, günlük hayatı olumsuz etkiledi.
BURSA: Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde sinyalizasyon lambaları devrildi. Bir işyerinin uçan demir çatısı tramvay tellerine zarar verdi. Deniz seferleri iptal edildi.
ÇANAKKALE: Lapseki-Gelibolu ile Çardak- Gelibolu arasındaki deniz ulaşımı durdu.
BALIKESİR: Balıkçı tekneleri battı. Dalgalar Sarımsaklı Plajı'nı aşıp kordona çıktı.
MANİSA: Devrilen elektrik direkleri araçları üzerine düştü. Havada uçan parçalar araçlara hasar verdi.

Abbas ÇAKAR - Tuna ÇAM- Cevdet ÖZDEMİR-Mustafa KAYA