Edip Başer'den ilginç namaz açıklaması

Emekli Org. Edip Başer, kendi yazdığı Kanatsız Uçmak kitabındaki anıları ile ilgili Sözcü Gazetesi'nden Özlem Gürses'in sorularını cevapladı.

Giriş Tarihi 01 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 01 Şubat 2015, 21:18
Edip Başer’den ilginç namaz açıklaması

İÇİNDEKİLER

Emekli Orgeneral Edip Başer, Gürses'e özel hayatı ile ilgili ilginç bilgiler de verdi. Başer, Gürses'in 'mütedeyyin biri olduğu' yönündeki sorusuna karşılık, "Atatürk'e hakaret edildiği için namaz kılmayı bıraktım" cevabını verdi.

İşte Başer'in Sözcü'ye verdiği röportajın o bölümündeki ifadeleri:

-Sizin mütedeyyin biri olduğunuzu biliyoruz. TSK'nın din düşmanı olduğu yönünde yayınlar yapıldı. Doğru mu bu?
Derslerde din düşmanlığı yapılması akla ziyan bir düşünce. Askerde olan insanlar subayıyla, astsubayıyla, eriyle, erbaşıyla tamamen bu milletin parçasıdır. Ordu hakkında o kadar halkın yüreğine işleyecek, halkı canevinden vuracak yalanlar söylüyorlar ki…

-2002'de sizin kuvvet komutanı olmanızı bekliyordu aslında herkes. Ne oldu da olmadınız, yapılmadınız?
Doğal süreç oydu tabii, ama hiç mesele etmedim ben bunu. Karar verme yetkisindeki kişiler farklı düşünmüş, kimisine göre "dinci" demişler benim için, ismim veto yemiş.

-Dinciliğiniz mi sebep buna yani?
Bilemiyorum gerçekten! Ben Atatürk'e hakaret edildiği için namazı bıraktım, var bu da kitapta. Namaz kılmayı benden öğrenmiş olan bir arkadaşım Atatürk'e edilen hakarete inandığını söylediği için bıraktım namazı.