Meteoroloji'den kar uyarısı

Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Muğla, Konya, Kayseri, Aksaray, Sivas, Ordu ve Tokat çevreleri ile Eskişehir'in doğu Ankara'nın güney ve batı kesimlerinde yağmur ve kar bekleniyor.

Giriş Tarihi 16 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 16 Ocak 2015, 09:21
Meteoroloji’den kar uyarısı

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre; Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Muğla, Konya, Kayseri, Aksaray, Sivas, Ordu ve Tokat çevreleri ile Eskişehir'in doğu Ankara'nın güney ve batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Muğla ve Ordu çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis bekleniyor.
Hava sıcaklığının; kuzey ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın ise, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ve batı kesimleri hafif kar yağışlı geçecek, yer yer pus ve sis bekleniyor. 4
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 8
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu 12
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 14
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 10
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9
Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -2
Diyarbakır: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3