Milletvekili adayı olacakların istifa edeceği tarih

7 Haziran'da yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olacak kamu görevlilerinin en geç 10 Şubat'ta istifa etmeleri gerekiyor.

Giriş Tarihi 06 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 06 Ocak 2015, 11:25
Milletvekili adayı olacakların istifa edeceği tarih

İÇİNDEKİLER

Yüksek Seçim Kurulu, 7 Haziran 2015 günü yapılacak genel seçimde aday olmak isteyen hakim ve savcılar ile kamu kurumlarında çalışanların en geç 10 şubatta görevinden ayrılması gerektiğini açıkladı.


Yüksek Seçim Kurulu'nun milletvekili genel seçimlerinde aday olmak isteyenlere ilişkin kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararda, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçiminde aday olmak isteyen hkimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, belediye başkanları, subaylar ile astsubaylar, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların seçimin başlangıç tarihinden bir ay önce görevlerinden ayrılmaları gerektiği belirtildi. Kararda, öngörülen tarihten sonra emeklilik veya istifa isteminde bulunanların 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak seçimde aday olmalarına kanunen imkn bulunmadığı ifade edildi. Adayların en geç 10 Şubat 2015 Salı günü saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılmaları gerektiğinin altı çizildiği kararda, kamu görevlilerinden emeklilik dilekçesi verip aday olacakların en geç 10 Şubat 2015 Salı gününden geçerli olmak üzere emeklilik isteğini belirten dilekçelerini aynı gün 17.00'ye kadar vermeleri gerektiği vurgulandı.