Cem Küçük'ten şok iddia!

A Haber'de Orhan Sali’nin sunduğu Diplomasi programında ‘Batı’da tırmanan ırkçılık ve islamofobi olgusu’ ele alındı

Giriş Tarihi 04 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 04 Ocak 2015, 18:54
Cem Küçük’ten şok iddia!

İÇİNDEKİLER

Doç. Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu, Gazeteciler Cem Küçük, Murat Gener ve AP Eski Milletvekili Ozan Ceyhun'un katıldığı programda Kurtoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

''Biz 2. Dünya Harbi'nden 1990'lara kadar Batı'nın jandarmalığını yaptık. Batı'nın Rusya fobisini çok iyi değerlendiremedik. Türkiye'ye karşı Ermeni meselesi köpürtülecek. Türkiye için esas tehlike diaspora. Avrupa'da azgın. Ben uzun yıllar Kanada ve Amerika'da kaldım, diasporayı en çok kullanan Yahudi lobisi. Yahudi lobisi Türkiye'den bir taviz koparmak istediği zaman veya Türkiye'ye yönelik bir operasyon ki çok ilginçtir, Yahudi lobisi Türkiye'nin büyük paralar harcayarak yapmış olduğu Atatürk Barajı'nda bile Arap Müslüman kardeşlerimizi manipüle ettiler. 'Türkiye bu barajı yapıyor, yarın suyunuzu kesecek' dendi. Dünya Bankası'nda tartışma çıktı ve Dünya Bankası destekli kredileri kesildi. O noktada Musevi lobisi devreye girdi, 'biz özel fonlardan sizlere kredi verelim' dediler. Türkiye'ye yönelik olarak iki tane algı var. Bir; islamofobi üzerinden gelen bir saldırıyla karşı karşıyayız çünkü kabul etsek de etmesek de, Batı İslam dünyasının kalemi ve kılıcı olarak Türkiye'yi görüyor.''

"İŞ BAŞKA YERLERE GİDİYOR"
Cem Küçük ise programda Köln'deki gösterilerde Türk vatandaşları için endişeli olduğunu ifade etti: "93-94'te Solingen yaşandı. Vatandaşlarımızın Almanya'da evleri kundaklandı. Köln'de yürüyüş yapılacak. 500 – 600 kişi ile başladı bunlar. İş başka yerlere gidiyor. Bir tahminim var, inşallah bu olmaz ama ben yine birkaç vatandaşımızın Almanya'da öleceği veya öldürüleceği korkusu içerisindeyim. Çünkü polis tedbir alıyor, meydanlara çıkıp insanlara bunun yanlış olduğunu söyleyenler de var, 'bu doğru değil' diyenler de var. Ama buna rağmen Türklere yönelik sistematik olarak böyle bir arıza var. Yani Türklere karşı onları böyle yabancılaştırmak, daha da düşman gibi göstermek ve mümkünse Almanya'dan bunları çıkartmak için bir şey yapılıyor. Bugün okula yazılan 'Burada Türkleri istemiyoruz, Türkler Alman olamaz' gibi son derece ırkçı saldırı var. Bununla ilgili herhangi bir Alman bakan yada Alman siyasetçi açıklama yapıyor mu? Bu kabul edilebilir bir şey değil."