Zekeriya Öz ve diğer savcılar için karar günü

Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkındaki 'görevden uzaklaştırma' talebinin bugün karara bağlaması bekleniyor.

Giriş Tarihi 30 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 10:12
Zekeriya Öz ve diğer savcılar için karar günü

İÇİNDEKİLER

HSYK 3. Dairesi, haklarında çok sayıda şikayet bulunan Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkındaki inceleme kararını soruşturmaya dönüştürülmesine karar vermiş, söz konusu isimlerin soruşturma tamamlanana kadar görevden uzaklaştırılmasını talep etmişti. Konuyu gündemine alan HSYK 2. Dairesi, dört savcının açığa alınıp alınmayacağına ilişkin kararı bugün verecek.

MÜFETTİŞ İHRAÇ İSTEDİ
HSYK 3. Dairesi, ilk olarak haklarındaki şikayetler eski 3. Daire Başkanı Ahmet Hamsici tarafından sümen altı edilen Cumhuriyet Savcıları Zekariya Öz, Celal Kara, Mehmet Yüzgeç ve Muammer Akkaş hakkındaki şikayet dosyalarını masaya yatırmıştı. HSYK müfettişlerinin savcıların 'ihracını' istediği raporlarını inceleyen 3. Daire, 4 isimle ilgili incelemeyi soruşturmaya dönüştürülmesine karar vermişti.

2. DAİRE GÖRÜŞECEK
3. Daire, kararın ardından savcılar hakkında soruşturma başlatılması talepli yazısını HSYK 2. Dairesi'ne gönderdi. HSYK 3. Daire ayrıca, soruşturmanın selameti açısından soruşturma tamamlanana kadar Öz, Akkaş, Kara ve Yüzgeç'in görevden uzaklaştırılmalarını da talep etmişti. Bugün toplanacak olan 2. Daire, 4 isimle ilgili dosyayı da gündemine aldı.

KARARI VERECEK

2. Daire'nin, bugün yapacağı toplantıda, "Kusurlu, uygunsuz hareket ve ilişkileriyle mesleğin şeref ve nüfuzuna ve saygınlığına zarar vermekle" suçlanan 4 savcı hakkındaki 'görevden uzaklaştırma' talebini karara bağlaması bekleniyor. HSYK 2. Dairesi'nin 3. Daire'nin talebini kabul etmesi durumunda 4 savcı, soruşturma tamamlanana kadar görevden uzaklaştırılacak. 2. Daire, soruşturma tamamlandıktan sonra ise 4 isme, uyarma, aylıktan kesme, kınama, kademe ilerlemesini durdurma, derece yükselmesini durdurma, yer değiştirme ve meslekten çıkarma gibi cezalardan birini verebilecek.



















Kaynak : Yeni Şafak