Hikmet Genç: Dikkat! Hristiyanofobi doğuyor

A Haber’de Orhan Sali’nin moderatörlüğünde yayınlanan Diplomasi programında Batı’da tırmanan İslamofobi konusu tartışıldı. Gazeteci-Yazar Hikmet Genç, ilginç bir çıkış yaparak “İslamofobiye karşı Hristiyanofobi oluşuyor” dedi.

Giriş Tarihi 28 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 29 Aralık 2014, 11:52
Hikmet Genç: Dikkat! Hristiyanofobi doğuyor

İÇİNDEKİLER

A Haber'de Orhan Sali'nin moderatörlüğünde yayınlanan Diplomasi programına konuk olan gazeteci-yazar Hikmet Batı'da artmaya başlayan İslam karşıtlığı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"HRİSTİYANLIĞIN YÜKSELDİĞİ DÖNEM KARANLIK"

Genç, ''Batı beka sorunu yaşıyor. Değişen dünya dengelerinde yaşlı ve hasta Batı var. Kaygıları var. Yükselen Doğu değerleri var. Türkiye'de küresel güç, dünya dengelerinde yer almak isteyen bir Türkiye var. Sağ partilerin milliyetçilik refleksleriyle oluşan hareketler mevcut. Türkiye'yi ciddi bir rakip olarak görüyorlar. Türkiye'yi dışlama durumu da var. Bizim tarafımızda Hristiyanofobi oluşur mu? Ki ben de oluşmaya başladı. İslamofobi onların bu jargona soktukları yanlış ve tehlikeli bir terim. İslam ve Hristiyanlık arasında şöyle bir fark var. Dünyada İslam hakimiyeti olduğu dönemde adaletin, hakkaniyetin yüksek olduğunu görüyoruz. Hristiyanlığın yüksek olduğu dönemde engizisyon mahkemeleri, insanları yakmalar, ortaçağ karanlığını görürsünüz. Bana İslamofobi ile gelirlerse ben de Hristiyanofobi ile gelirim. Çünkü bunların geçmişi bu.'' şeklinde konuştu.