'Erdoğan Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek'

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2015'te kabineye başkanlık etmeye başlayacağını açıkladı.

Giriş Tarihi 11 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 11 Aralık 2014, 17:03
’Erdoğan Bakanlar Kurulu’na başkanlık edecek’

İÇİNDEKİLER

AK Parti İzmir Milletvekili ve eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015'te bakanlar kuruluna başkanlık etmeye başlayacağını açıkladı.

"BAŞKANLIK EDECEK"
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi sadece cumhurbaşkanının onayı ile yürürlüğe giren kararlardır ama o kararların da anayasaya uygun olması lazım. Cumhurbaşkanlığı altındaki ofislerin nasıl çalışacağını, hangi görev ve yetkilere sahip olacağını anlatan bir kararname.İhtiyaç olursa zaten Sayın Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu'nu topluyor. Nitekim yeni senede bu uygulamaya da başlayacak.

'BUNU GÜNDEME GETİRMEK BİLE AYIPTIR'
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyeti ile ilgili eleştirilere de cevap veren Yıldırım, "Binlerce hastane, havaalanı yaptık. Marmaray yaptık, 3.Köprü'yü yapıyoruz. Dedik ki Türkiye büyük ülke. Bu ülkenin büyüklüğüne yakışır bir yer olsun. Bunu yapmak ayıp mı? Şahsi bir iş de değil. Burada bir dönem sayın cumhurbaşkanımız görev yapacak. İlerde başkası görev yapacak. Bu saray denen yer Karadeniz Otoyolu'nun Sinop ile Samsun arasındaki 50 km'lik bölümünün maliyetinin 3'te biridir. 50 kilometrelik maliyeti kadar yer yapmışız. Bunu gündeme getirmek bile ayıptır. Bu tartışmanın anlamlı olduğunu düşünmüyoruz" açıklamasında bulundu.