Mehdi Eker: "Diyarbakır huzur istiyor"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Diyarbakır huzur, kalkınma ve refah istiyor. Ama bunlar yatırımlara molotofkokteyli atıyor, bomba ve dinamit koyuyor" dedi.

Giriş Tarihi 15 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 15 Kasım 2014, 18:54
Mehdi Eker: Diyarbakır huzur istiyor

İÇİNDEKİLER

Bakan Eker, partisinin Kayapınar 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın devamlı demokrasiye tahammülü olmayanların saldırılarına maruz kaldığını söyledi.

AK Parti Kayapınar İlçe Başkanlığının IŞİD bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilerde saldırganların hedefi olduğunu hatırlatan Eker, teşkilat üyelerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Demokrasi, barış ve kardeşlik için mücadele ettiklerini belirten Eker, "Yüzyıllık sorunları çözme iradesini ve kararlılığını ortaya koyduk. Türkiye'nin en ağır sorunu olan Kürt sorununun bir parçası olarak gelişen terör ve şiddet problemini çözmek için Türkiye'de barışı ve kardeşliği tesis etmek için huzuru ve güvenliği sağlamak için başından itibaren çaba içerisindeyiz. Kürt kardeşlerimizin kendi dillerini yaşayabilmeleri ve öğrenebilmeleri kültürlerini geliştirebilmeleri için imkanlar hazırlandı" ifadelerini kullandı.

Birilerinin Diyarbakır'da kendi gibi olmayan herkesi sindirmeye, şiddetle, terörle onları susturmaya çalıştığını dile getiren Eker, şöyle devam etti:

"Diyarbakır huzur, kalkınma ve refah istiyor. Ama bunlar yatırımlara molotofkokteyli atıyor, bomba ve dinamit koyuyor. Bunlar yatırımcıları tehdit ediyor, kaçırıyor ya haraç almaya çalışıyor ya da onların buradan göç etmesini istiyor. Yatırım olursa iş olur, iş olursa, refah artarsa demokratikleşme ve sivilleşmeyle birlikte sorunlar çözülürse bunlar molotofkokteyli ve taş attıracak kişi bulamayacak. Bunların derdi bu olduğu için sadece bundan besleniyorlar. Kandan ve gözyaşından besleniyorlar. Onun için masum insanları katlediyorlar."

- "HEPİMİZİ BİRDEN ÖLDÜRECEK HALLERİ YOK"

Ekonomik sorunları çözmek için barajlar yaptıklarını ancak terör örgütü yandaşlarının buna engel olmak için yatırımları durdurmaya ve insanları korkutmaya çalıştıklarını söyledi.

"Artık yatırımcımızın, esnafımızın, tüccarımızın ve işverenimiz sesini yükseltmelidir" diyen Eker şunları kaydetti:

"Biz sesimizi yükselterek, 'zalime sen zalimsin, zalimlik yapma, senin yolda kurban eti dağıtan masum insanları öldürmeye hakkın yok. Bu katilliktir' demeliyiz. Bu zalimler kimin hesabına yapıyorlarsa yapsınlar, tek tek herkese zarar vereceklerdir. Hepimizi birden öldürecek halleri yok. Hepimize zarar verecek halleri yok. Hepimiz el ele verirsek bu vandalizme, şiddete ve teröre karşı sesimizi yükseltirsek, başka insanlara zarar veremez hale gelirler."

- "AK PARTİ EN AZ 150 YILLIK BİRİKİMİN, ÖZLEMİN VE HASRETİN PARTİSİDİR"

1. Dünya Savaşı'nın ardından Ortadoğu'da eli ve tarihsel hesapları olanların bölgeyi karıştırmaya çalıştığını vurgulayan Eker, şöyle konuştu:

"Birgün İslam coğrafyasında IŞiD çıkıyor. Öbür gün PKK çıkıyor, başka bir gün ise başka birileri çıkıyor. Bunlarla sürekli ortalık kan gölüne dönüyor. Bu olanların içerisinde huzura, barışa ve kardeşliğe sarılmamız gerekiyor. AK Parti buna taliptir. AK Parti'nin yerli ama evrensel düşünceleri bunu gerektiriyor. AK Parti sadece 14 Ağustos 2001'de tabelası asılmış ve resmi dilekçesi verilmiş bir parti değildir. AK Parti en az 150 yıllık birikimin, özlemin ve hasretin partisidir. AK Parti bütün milletin değerlerinin ve tarihinin karşılığıdır. Onun için AK Parti sevgisi günden güne artıyor."

Tek liste halinde gidilen kongrede yapılan oylama sonucunda Ahmet Akyıl ilçe başkanlığına seçildi.

Kongreye, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat, Mine Lök Beyaz, Cuma İçten, Süleyman Hamzaoğulları, İl Başkanı Aydın Altaç ile çok sayıda partili de katıldı.