Fazıl'a SAYdırdı

Efsane müzisyen Orhan Gencebay, 'arabesk yavşaklığından utanıyorum' diyen Fazıl Say'a yine tepki gösterdi: Fazıl Say çok yanlış. Saçmalamış...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Kasım 2014 Güncelleme 04 Kasım 2014, 01:51
Fazıl’a SAYdırdı

İÇİNDEKİLER

Piyanist Fazıl Say, 2 yıl önce, "Arabesk müzik, arabesk yaşam tarzının betimlemesidir. Aydınlığın, çağdaşlığın ve öncülüğün, sanatçılığın sırtına külfettir. Emek karşıtıdır, duyarsızlıktır ve yaratamamaktır! Etik dışı 'yalan dolanla' doludur. Ortadoğu işi, 3. sınıf, acındırmaca, tembellik, yeteneksizlik, rant, çamur, muallaklıklar üzerinden yaşar. Arabesk müziği yapan yapsın! Bu sayfaya tek gık diyeni yukarıdaki sebeplerden hemen atacağım! Türk halkının arabesk yavşaklığından utanıyorum, utanıyorum, utanıyorum!" dedi.

SAĞLIKLI İFADE DEĞİL

Bu olay gündeme bomba gibi düştü. Ardından Arabesk müziğin efsane ismi Orhan Gencebay, Say'a sert eleştiriler getirdi. Olayın kapandığı düşünülürken Gencebay, katıldığı bir televizyon programında Fazıl Say'ı yine eleştirdi. Başarılı müzisyen Gencebay, "Fazıl Bey'in bu şekilde konuşması olağanüstü yanlış ve saçmadır hatta. Bu sağlıklı bir ifade olamaz" ifadelerini kullandı.