Uğur Dündar fena çuvalladı

Ümraniye’deki iki ayrı mahallede bulunan iki aynı isimli caddeyi karıştıran Sözcü Yazarı Uğur Dündar bu sebeple İlim Yayma Cemiyeti’ni IŞİD’e destek veren bir internet sitesinin sahibi olmakla itham edip komik duruma düştü.

Giriş Tarihi 30 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 30 Ekim 2014, 09:47
Uğur Dündar fena çuvalladı

İÇİNDEKİLER

Sözcü Yazarı Uğur Dündar adresleri karıştırınca İlim Yayma Cemiyeti'ni IŞİD'e destek veren bir internet sitesinin sahibi olmakla itham edip komik duruma düştü.

Sözcü yazarı Uğur Dündar 29 Ekim günlü yazısında IŞİD'in propagandasını yapan bir siteden bahsedip bu sitenin domain sorgulamasını yaptığında, Zeynel Abidin Kaya tarafından yönetildiğini ve adresinin de Atakan Caddesi No: 13 A.Dudullu-Ümraniye olduğunu iddia etti. Bu adrese baktığında da karşısına Erdem Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş. unvanlı bir şirket ve ona ait "Özel Ümraniye İrfan Lisesi" çıktığını ileri sürdü. Hızını alamayan Dündar, Ticaret Sicili'nden Erdem Özel Eğitim Hizmetleri şirketinin ortaklarına baktığında ise karşısına İlim Yayma Vakfı, çıktığını ileri sürdü. Dündar'a göre bu adres benzerliğine göre IŞİD'in propagandasını yapan site İlim Yayma Cemiyeti kontrolündeydi.

DERNEK AVUKATI: "YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ"


Fakat Dündar'ın Ümraniye'deki iki ayrı mahalledeki aynı cadde ismini karıştırdığı bu sebeple IŞİD kontrolündeki siteyi İlim Yayma Cemiyeti ile irtibatlı gösterme hatasına düştüğü anlaşıldı. Erdem Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş.'nin avukatı İsrafil Kömürcü yazı ile ilgili yaptığı şu açıklama Uğur Dündar'ın nasıl çuvalladığını ortaya koydu: Sözcü gazetesinin bugünkü (29 Ekim 2014) nüshasında yayımlanan Uğur Dündar imzalı köşe yazısında zikredilen ve Zeynel Abidin Kaya adlı şahsa ait olduğu yazıda belirtilen adres "Atakan Cad. No:13 A. Dudullu Ümraniye" adresidir. Müvekkilim Erdem A.Ş.'nin adresi ise "Atakent Mah. Atakan Cad. No:13 Ümraniye"dir. Atakent ve Aşağı Dudullu mahalleleri, Ümraniye ilçesinin birbirine uzak iki farklı mahallesi olup her ikisinde de Atakan caddesi bulunmaktadır. Yazıda bahsedilen adresle, internet sitesiyle ve site sahibi şahısla müvekkil şirketin uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır. Bilgilerin doğruluğu tetkik edilmeden yazılıp yayımlanan haksız ithamlarla dolu köşe yazısı sebebiyle yasal yollara başvurulacaktır.

Kaynak: Sabah