Bakan Yıldız'dan ilk açıklama!

Karaman'daki maden faciasıyla ilgili incelemelerine devam eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ilk açıklamasını yaptı.

Giriş Tarihi 28 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 29 Ekim 2014, 02:03
Bakan Yıldız’dan ilk açıklama!

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Şu an 18 işçi kardeşimizin yer altına bulunduğu bir ocaktayız. Tamamen özel bir işletme ve bu özel işletmeyle alakalı toplam 34 işçinin vardiyada bulunduğu ve bu vardiyalar arasında izinli olanları, kurtulanları, çıkartılanları da hesap ettiğimizde toplam 18 işçimizin aşağıda kaldığını görüyoruz. Her iki saatte yaklaşık bir metrelik su yükselmesi var. Su yükselmesi devam ediyor. Suyun hangi gerekçeyle ve nasıl geldiği şu anda tespit edilmiş değil. Eski ocakta biriken yağmur sularından mı kaynakladı, yoksa orada bir yatak mı vardı, o mu buraya tamamen boşaldı, bunları bir sonraki tespitlerimizde paylaşmış olacağız" dedi.

ZAMAN ALEYHİMİZE İŞLİYOR
Şu anda üst kodumuz 922, alt kodumuz da 752 metre. Bunun 820 metresine şu anda su gelmiş bulunuyor. İşçilerimiz de 777 kodunda. O yüzden zaman aleyhimize işliyor. Bunun karşısında tüm donanımları ve oradan su tahliyesini hızlıca yapabilmemiz lazım. Şu anda 1 pompa çalışıyor. Tek başına yeterli değil. Diğer pompanın da montajı yapıldı