Kars'ta MERS şüphesi

Hacdan döndükten sonra yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan bir kişi, MERS virüsü şüphesiyle gözlem altında alındı

Giriş Tarihi 26 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 26 Ekim 2014, 18:51
Kars’ta MERS şüphesi

İÇİNDEKİLER

Kars'ta, hacdan döndükten sonra yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan bir kişi, MERS virüsü şüphesiyle gözlem altında alındı.

Alınan bilgiye göre, Selim ilçesine bağlı Kırkpınar köyünde ve geçen hafta hacdan gelen 84 yaşındaki A.A, yüksek ateş, öksürük ve kırgınlık şikayetiyle Kars Devlet Hastanesine başvurdu. A.A, MERS virüsü şüphesiyle gözetim altına alındı.

Sağlık İl Müdürü Dr. Ümit Düğer, gazetecilere yaptığı açıklamada, şüphe dolayısıyla hastanenin acil servis bölümünde tedbir aldıklarını söyledi.

Hastada yapılan ilk değerlendirmede, "MERS virüsü olmayacağı" yönünde sonuç beklediklerini belirten Düğer, "Her ihtimale karşı tedbirimizi aldık" dedi.

Hastalık durumunda serin kanlı davranılması gerektiğini vurgulayan Düğer, "Bir hafta önce hacdan gelen hastamız yüksek ateş, öksürük ve kırgınlık şikayetiyle geldi. Her ihtimale karşı prosedürü başlatmak zorundayız. Bir saat daha takip edip, muhtemelen evine göndereceğiz" diye konuştu.

Öte yandan tedavi için acil servisi gelen hastalar da Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesine yönlendirildi.