İzmir Barosu'nda PKK'lı aday tartışması

İzmir Barosu Genel Kurulu'nda Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Ercan Demir'e destek verenler "Kahrolsun TC" diye slogan attı.

Giriş Tarihi 26 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 26 Ekim 2014, 14:38
İzmir Barosu’nda PKK’lı aday tartışması

İÇİNDEKİLER

Yeni Asır gazetesi yazarı Hüseyin Kocabıyık, dün başlayan İzmir Barosu Genel Kurulu'nda Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı, mevcut Başkan Ercan Demir'in PKK'lı olduğunu iddia etti.

"KAHROLSUN TC DİYE SLOGAN ATTILAR"
Kocabıyık'ın aktardığına göre Çağdaş Avukatlar Grubu, Ercan Demir'e destek için "Kahrolsun TC" diye slogan attı.

CHP'Lİ BAŞKANLARDAN DESTEK
Yeni Asır yazarı ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın da Ercan Demir'e destek verdiğini söyledi.



PKK SLOGANLARI ATTILAR
Yeni Asır'ın haberine göre, Fuar Atlas Pavyonu'ndaki genel kurulda gerginlik de yaşandı. Kürsüde söz alan Cumhuriyetçi Avukatlar, Kobani olaylarını ABD'nin Ortadoğu projesinin bir parçası olarak gördüklerini ve bunun sosyalistlikle alakası olmadığını söylerken bölgeyi PKK ve PYD güçlerinin egemen olduğu bir yer olarak dile getirdi. Buna Çağdaş Grup üyelerinden itiraz geldi ve bu yaklaşımın faşist bir tutum olduğu söylendi. Salonda karşılıklı sloganlar atıldı. Çağdaş Grup üyeleri Kürtçe sloganla Kobani'ye destek verirken bu grup içindeki bazılarının "Biji Apo", "Biji Kobani", "Kahrolsun TC", "TC'nin avukatları" diye slogan attığının duyulduğu belirtildi. Karşı grup ise, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye slogan attı.