Sakın bize bulaşma

Ölümcül Ebola virüsü dünyayı tehdit etmeye devam ediyor! Birçok ülke, alarma geçti. Son şüpheli vaka İstanbul'da görüldü... Hasta ise öldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ekim 2014 Güncelleme 18 Ekim 2014, 00:00
Sakın bize bulaşma

İÇİNDEKİLER

Bütün dünyayı sana Ebola virüsü korkusu, İstanbul'da yaşanıyor. Önceki gece Atatürk Havalimanı'nda Hac görevini tamamlayan Endonezyalı turist Rabbizayyanu Hakse ülkesine gitmek için kalkacak uçağını beklemeye başladı. Bir süre sonra Rabbizayyanu Hakse fenalaştı. Kalbi duran turist, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaldırıldı. Ancak kanında yüksek şeker çıkan Hakse, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Ceset, izole ortamda muhafaza edilmesi için, Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Kan sonuçları Sağlık Bakanlığı tarafından yurtdışına gönderildi.

HAVADA, DENİZDE, KARADA
Sağlık Bakanlığı ise Avrupa ve ABD'de dahil 9 bin kişide tespit edilen ve 4 bin 500 kişinin ölümüne neden olan Ebola virüsüne karşı kırmızı alarm verdi. Bakanlık, Türkiye'ye havadan, karadan ve denizden girişlerde muayene uygulaması başlattı. Havaalanlarında Ebola belirtisi taşıyan ateşi yüksek yolcuları tespit etmek için "Isı Sensörleri" alındı. Sensörler 38 derece ve üstü ateşi olanları derhal tespit ediyor ve alarm veriyor. Gemiler limanlara yanaşmadan muayene başlatıldı. Yurtdışı uyruklu öğrenciler Aile Hekimleri aracılığıyla yakın markaja alındı. YÖK ise üniversitelere yazı göndererek Afrika kökenli öğrencilerinin takip edilmesini istedi. Listede özellikle Afrika'dan gelen öğrencileri ikamet ettikleri ilde, ilçede ve mahallede aile hekimi sistemine entegre etti. Öğrenciler, broşürlerle uyarılarak 38 dereceden yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı, halsizlik, ishal, kusma, mide ağrısı ve iştahsızlık belirtileri ortaya çıktığında öncelikle aile hekimi olmakla beraber hastanelere başvurulması istendi.