Bekir Bozdağ'dan Öcalan açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan başka bir cezaevine nakledileceği iddiasına yanıt verdi.

Giriş Tarihi 16 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 16 Ekim 2014, 12:57
Bekir Bozdağ’dan Öcalan açıklaması

İÇİNDEKİLER

A Haber Ankara temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını cevaplayan Bekir Bozdağ, Öcalan'ın İmralı'dan nakline yönelik herhangi bir planlama olmadığını açıkladı.

SUÇ VARSA HUKUK İŞLETİLİR

Kobani'yi bahanesiyle halkı sokağa çağıran HDP ve DBP yöneticilerinin hukuki durumunu yorumladı. Bozdağ, "Çağrılar suçsa elbette hukuk işletilir" dedi.

Çözüm sürecinin hangi aşamada olduğu yönündeki soruya "Nihai adımlar atılmalı. Sona yaklaştıkça provokasyonlar artar. Teröre rağmen birlik iradesi var" dedi.

ÖCALAN'LA İLETİŞİM
Murat Akgün'ün, "Şiddet olayları en üst noktadayken Selahattin Demirtaş yaptığı açıklamada İmralI'dan kendisine bir mesaj geldiğini söyledi ardından da olayalr nispeten azaldı. Bu haberleşme nasıl oldu? Bu konuda Öcalan'a özel bir muamele söz konusu mu?" sorusuna Bozdağ şöyle cevap verdi:

Hiç kimseye özel bir muamele yapmayız. Söz konusu bile değildir. Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerle görüşmenin bizim yasal düzenlemelerimizde şartları var. O şartlar çerçevesinde görüşmeler yapılıyor. Bütün vatandaşlarımız için hangi usul uygulanıyorsa Öcalan için de aynı usul uygulanmaktadır. Kimseye bir imtiyaz ve ayrımcılılık yapılmıyor. WhatsApp, twitter gibi anlık bir mesajlaşma uygulamasıyla iletişim olmamıştır.

ÖCALAN'IN KONUMU

Murat Akgün: Abdulkadir Selvi'nin "Öcalan'ın durumu tartışılmalı Türkiye'de" ifadesinin ardından Öcalan'ın Sincan ya da Bursa'ya naklinin söz konusu olduğuna dair iddialar yorumlar çıktı. Öcalan'ın konumunun değiştirilmesine dair bir planlama var mı?

Bozdağ: Böyle bir hazırlık, bir çalışma ya da planlama yoktur.