Başbakan Davutoğlu helallik istedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bahçelievler Yayla Mahallesi'ndeki komşularını ziyaret etti. Davutoğlu "Ben bütün komşularımızı bir taraftan ziyaret ediyorum, bir taraftan onlardan helallik istiyorum" dedi.

Giriş Tarihi 03 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 03 Ekim 2014, 16:49
Başbakan Davutoğlu helallik istedi

İÇİNDEKİLER

Davutoğlu, uzun yıllar ikamet ettiği Bahçelievler'deki Yayla Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra yürüyerek, Yayla Mahallesi'nde akrabalarının evine gitti. Sokakta yürürken vatandaşlarla selamlaşan ve konuşan Davutoğlu, çocuklara da harçlık verdi.

Adnan Kahveci Caddesi üzerindeki Oklava isimli bir pastaneye giren Davutoğlu'na, fıstıklı dilber dudağı ve ev baklavası ikram edildi.

Başbakan Davutoğlu, buradan çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisi için çok anlamlı olan bir ziyaret gerçekleştirdiğini ifade ederek, Yayla Mahallesi'nin 1971 yılında ilkokul 4. sınıftayken geldiği ve çocukluğunun, gençliğinin geçtiği mahalle olduğunu kaydetti.

O zamanlar Bahçelievler'de sadece bahçeli ve güzel evler bulunduğunu belirten Davutoğlu, "Çocukluğumuz o yıllarda güzel hatıralarla geçti. Buradaki her komşuyla özel hatıramız var. Biraz sonra Kadir Amca'yı, Nevin Teyze'yi ziyaret edeceğim. Biz buraya taşındığımızda onlar burada oturuyorlardı yani annemin, babamın 45 senelik dostları. Onların ellerini öpüp, dualarını alacağız. Çoğu akrabalarım bu mahallede, teyzemin çocukları, amcamın çocukları, ablam, kardeşlerim..." diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu, geçen bayramı Konya'da geçirdiğini, bu bayram İstanbul'da olacağını, arife gününü de akraba ziyaretlerine ayırdığını söyledi.

Mahalledeki her bir esnafı tanıdığını ve hepsiyle hukuku bulunduğunu anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Buradaki Kanarya Berberi benim 1972-1973'ten beri berberimdi. Babaları berberimdi, şimdi kendileri geldikçe burada berberimiz oldu. Bütün aile olarak hepsini tek tek tanıdığımız sokaklar. Büyük bir muhabbetle karşıladılar, tabii özlemiştik. Çocukluğumuzda oynadığımız sokaklar... Cuma namazını kıldığımız cami de çok küçük bir mahalle camisiydi, şimdi büyüdü. Tabii bütün mahalle genişledi, Bahçelievler başlıbaşına büyük bir ilçe oldu. Ben bütün komşularımızı bir taraftan ziyaret ediyorum, bir taraftan onlardan helallik istiyorum. Özellikle yaşlıları... Babamla uzun yıllar dükkan komşuluğu yapmış olan Fahri Amca var. Onu ziyaret edeceğim, helallik isteyeceğiz. Komşularımızdan, bütün esnafımızdan dualarını alacağız, alıyoruz. Unutulmaz bir gün. Allah bu mahalle kültürünü gerçek anlamda komşuluğun hüküm sürdüğü, kardeşliğin, muhabbetin bayram sevgisinin sürdüğü bu mahalle muhabbetini daim ettirsin. Beni bağırlarına basan, muhabbet gösteren bütün Bahçelievler'deki komşularıma, hemşehrilerime teşekkür ediyorum."

"Sevdiği tatlı; fıstıklı dilber dudağı"

Oklava Pastanesi'nin sahibi Ramazan Fidan da gazetecilerin soruları üzerine, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile komşulukları ve dostlukları bulunduğunu dile getirerek, şu bilgileri verdi:

"Dışışleri Bakanıyken sözü vardı 'Gelip, tatlı yiyeceğim' diye. Sevmiş olduğu bir tatlı var, fıstıklı dilber dudağı. Camide karşılaştık, 'Buyurun gelin, kan şekeriniz düşmüştür' dedim. Ev baklavası, dilber dudağı ikram edildi. Önceden, bakanken gelip yemişti."