Yurtlara çalıntı soru servisi

Paralel yapıya yıllarca "Serhat" kod adı ile Rusya'da hizmet veren Mustafa Bozkurt'un yaptığı itiraflar Emniyet Teftiş Kurulu Başkanlığı'nı harekete geçirdi.

Giriş Tarihi 24 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 24 Eylül 2014, 13:22
Yurtlara çalıntı soru servisi

İÇİNDEKİLER

Paralel yapıya yıllarca "Serhat" kod adı ile Rusya'da hizmet veren Mustafa Bozkurt'un yaptığı itiraflar Emniyet Teftiş Kurulu Başkanlığı'nı harekete geçirdi. Bozkurt, polis müfettişlerine paralel yapının Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) sınav sorularını nasıl çalıp yandaşlarına dağıttığını tüm detaylarıyla anlattı. Soru çalan çetenin İstanbul Anadolu Yakası Sorumlusu'nun Özal Cemşit, yardımcılarının Amid Mamedov ve Eliz Barkhuseyinov, bölge sorumlularından birinin ise Ömer Faruk Kahraman olduğunu söyleyen Bozkurt'un anlattıkları Emniyet Genel Müdürlüğü'nce iç soruşturmaya çevrildi. Bozkurt, örgütün iç yüzünü anlatacak bir itirafçı listesini de müfettişlere sundu. İşte Bozkurt'un anlattıkları;

Polis ve askeriye sınavlarına hazırlananlar İstanbul Anadolu Yakası'nda Hasan Basri Yurdu, Acıbadem Alper ve Ünal yurtlarında toplanıp organize olurdu. 1 yıl boyunca evlerde kripto bilgi ve talimatlarla dizayn eğitimi alan 'Paralel yapı ağabeyi' öğrenciler sınava 1 ay kala yurtlara gönderiliyordu. Sınavdan 4-5 gün önce sızdırılan turkuvaz renkli soru kitapçıkları veriliyordu. Bu kitapçıklardaki sorular sınavdakilerle virgülü virgülüne aynıydı. Emniyetin yanı sıra evlerde siyaset bilimi ve hukuk okuyan öğrenciler avukatlığa değil direkt savcı ve hakimliğe hazırlanırdı. Öğretmenlik okuyana 250 lira burs verirken hukuk okuyanlara ellerinden kaçırmamak için 650 lira burs verirlerdi.

KURUMLARA YERLE ŞTİRME
Yine benimle birlikte aynı yurtta okuyan üst devrelerimden üç tanesi önce yurtdışına çıkarıldı, dil eğitimleri aldırıldıktan sonra bazı devlet kurumlarına yerleştirildi.

Kaynak: Sabah / Furkan Haykır