Dün akşam Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MEB yönetmeliğinde bir değişiklik yaparak ortaöğretimde "başı açık şartının" kaldırıldığını duyurdu.
BİR ENGEL DAHA KALKTI Buna göre üniversitelerin ardından liselerde de başörtüsü takmak isteyen kızların önündeki engel kalkmış oldu. Lise okuyan genç kızlardan dileyen başörtüsü ile okula gelecek dileyen de başı açık şekilde okula gelebilecek.
HÜRRİYET "SALGIN HASTALIKMIŞ" GİBİ DUYURDU Hürriyet gazetesi, gençlerin sosyal alanlarda olduğu gibi eğitimde de özgür bırakılmalarını, tercih hakkının okullarda da kullanılarak özgürlük sınırlarının genişletilmesini "salgın hastalık" gibi duyurarak ilginç bir manşetle çıktı.
"411 EL KAOSA KALKTI" KADAR ÇİRKİN Hürriyet, "Türban lisede" manşetinde kullandığı kışkırtıcı dili, daha önceleri de kullanmış, o dönemde de "411 el kaosa kalktı" manşeti atmıştı.