Arınç'tan o iddialara tokat gibi yanıt

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Meclis'te yaptığı konuşmasında ""Akıl var mantık var da Kamer Genç sende ne kadar var bilmiyorum" dedi.

Giriş Tarihi 04 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 05 Eylül 2014, 02:23
Arınç’tan o iddialara tokat gibi yanıt

İÇİNDEKİLER

İşte Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları:

Erdoğan'ın yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı oldu. Bize hep Turgut Özal'ı daha sonra Süleyman Demirel'den sonra yaşananları hatırlattılar. Biz erdemliler hareketiyiz. Bizim dağılıp bölüneceğimizi söylediler. İçimizden bir arkadaşımız Genel Başkan ve Başbakan oldu. Bu görev için ismi geçenlerden biri de benim. Benimle birlikte başka arkadaşların da ismi geçti ama hiçbirimizden bir itiraz gelmedi. İttifakla Genel Başkan seçtik. Bundan ancak iftihar edilir.

10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçildi. Biz yasalara baktık, ona göre hareket ettik. Siz hala Anayasa Mahkemesi'ni arka bahçeniz zannediyorsunuz. Yaptığınız müracatlardan boş döndünüz. 10 Ağustos'ta seçilen Cumhurbaşkanı ne zaman seçilmiş olur, ne zaman görev gelir bunun geçmişteki emsallerine baktık. Biz Cumhurbaşkanı' seçimini ilk kez yapıyoruz. Cumhurbaşkanı seçimi özel bir kanundur.

KAMER GENÇ'E YANIT


Hem Genel Başkan, Hem başbakan hem Cumhurbaşkanı, Allahım verdikçe veriyor. Ne yapalım. Yasa böyle. Akıl var mantık var. Sayın Genç, herkeste var da sende ne kadar var bilmiyorum".

Çözüm sürecine ilişkin parlamentonun bilgisi olmadığı söylendi. Meclis'te bu süreçle ilgili komisyon kuruldu. Meclis'te oylama yapıldı. CHP, oylamaya katılmadı. Katılan CHP'li arkadaşlar da evet oyu kullandı. Sayın Hurşit Güneş Günaydın"