Hürriyet o olayı böyle çarpıttı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde verdiği veda resepsiyonunda yaşanan olay Doğan medyasında böyle çarpıtıldı.

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 20 Ağustos 2014, 17:38
Hürriyet o olayı böyle çarpıttı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde verdiği veda resepsiyonunda yaşanan olay Doğan medyasında böyle çarpıtıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde verdiği veda resepsiyonunun sonunda, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basına yaptığı açıklamalar sonrasında, toplantı süresince yanında bulunan eşi Hayrünnisa Gül de medyayı eleştiren açıklamalarda bulundu.

O anda yaşanan bir olayı Radikal ve Hürriyet internet siteleri, gazeteci Murat Yetkin'in ağzından izlenimlerine şöyle anlattı: "...Hayrünnisa Gül, veda için sıraya giren gazeteciler arasındaki Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi'ye "Sizinle tokalaşmak istemiyorum, size çok kırgınım" dedi. Bu tepki ortamı buza kesti.

Hayrünnisa Hanım daha sonra gazeteci çemberinden dışarı çıkmak için hamle yaptığında karşısına ATV Ankara temsilcisi Mehmet Akarca çıktı. Hayrünnisa Hanım ona da, "Hep akıl veriyordunuz. Şimdi de bir akıl verin. Bakıyorum fotoğrafta herkesle birliktesiniz" tepkisini gösterdi."

O ANDA YAŞANANLARIN ASLI
Ama durum Doğan grubunda çarpıtıldığı gibi değildi. O anda tam olarak neler yaşandığını Mehmet Akarca o olayı şöyle anlattı: "Hayrünnisa Hanım, Abdülkadir Selvi ile tokalaşmadıktan sonra bana döndü. Ben de elimi uzattım, tokalaştık. Gülümseyerek ve Abdullah Gül'ü göstererek "Hep akıl veriyorsunuz, şimdi de akıl versenize" dedi. Ben de kendisine "Estağfurullah" dedim. Hayrünnisa Hanım, ATV ve A Haber'e dönük bir sitemde hiç bulunmadı. İşin ilginci Hayrunnisa Gül'ün bana "Bakıyorum fotoğrafta herkesle birliktesiniz" dediği iddia ediliyor. Oysa bu olay yaşandığı sırada, fotoğraf çekimi henüz yapılmamıştı bile. Daha sonra Hayrünnisa hanımla vedalaştık. Ve topluca fotoğraf çekimine geçtik.

Kaynak: A Haber