Karadavi'den Erdoğan'a tebrik mesajı

Dünya Müslüman Alimler Birliğ Başkanı Yusuf el-Karadavi, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Giriş Tarihi 13 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 13 Ağustos 2014, 01:57
Karadavi’den Erdoğan’a tebrik mesajı

İÇİNDEKİLER

Karadavi, yaptığı yazılı açıklamada, cumhurbaşkanı seçimlerini kazanan Erdoğan'ı tebrik ederek, sonuçları "Uygun yere uygun adam" olarak değerlendirdi.

Seçimleri, Türkiye'de yeni bir tarihin başlangıcı olarak nitelendiren Karadavi, Erdoğan'a yönelik, "O, Türk halkının sevgilisi olduğu gibi Arap ülkeleri ve İslam ümmetinin de sevgilisi" ifadesini kullandı.

Karadavi, "Seçimleri kazanmanızdan ötürü şahsi sevincimle beraber Birlik üyelerinin de mutluluğunu ifade etmek istiyorum. Bu seçimler, doğu halklarının ve Müslüman ülkelerin dış ülkelerin vesayeti altında kalmadan kendilerini yönetenleri seçme liyakatını ortaya koyuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yusuf el-Karadavi, "Özgürlük, hak, hukuk ve güç isteyen her ülke, Erdoğan'a zafer kazandıran Allah'ın yardımı karşısında sevincini göstermelidir. Tüm dünyadaki Müslümanlar, kendilerini savunan güçlü bir ses olmasından ötürü duyduğu mutluluğu dile getirmelidir" ifadesine yer verdi.

- Ürdün, Tunus, Moritanya ve Lübnan'dan Erdoğan'a tebrik

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kral 2. Abdullah'ın, Başbakan Erdoğan'a mesaj yollarak, cumhurbaşkanı seçimlerini kazanmasından dolayı tebrik ettiği belirtildi.

Tunus Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Şakir Buacile de AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak, seçimleri kazanmasından ve başarısından ötürü tebrik etti" dedi.

Moritanya resmi haber ajansında yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Muhammed Veled Abdulaziz, Erdoğan'a bir tebrik mesajı yollayarak, seçimlerdeki zaferini kutladı.

Mesajda, "Türk halkına ve sizlere başarılar dilerim, refah ve kalkınma içinde ilerlemenizi temenni ediyorum. Sizlerle, iki kardeş halkın kalkınma ve ilerlemesi için çalışma konusundaki isteğimizi vurgulamayı fırsat bilirim" ifadesi kullanıldı.

Eski Lübnan Başbakanı ve Mustakbel Hareketi Başkanı Saad Hariri de yazılı açıklamasında, Erdoğan'ı tebrik ederek, Türkiye'nin Orta Doğu'daki krizleri çözme konusunda ilerici bir rol oynamasını temenni etti.