Seçim öncesi skandal plan!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, seçim öncesi Türkiye'nin kredi notunu düşürmeye yönelik bir takım girişimlerin olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 05 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 05 Ağustos 2014, 15:43
Seçim öncesi skandal plan!

İÇİNDEKİLER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, seçim öncesi Türkiye'nin kredi notunu düşürmeye yönelik bir takım girişimlerin olduğuna dair söylentiler olduğunu belirterek, "Kimse dış kaynaklı birtakım uluslararası kuruluşlar eliyle bu seçimlere gölge düşürmeye kalkmasın" dedi.

Kapusuz, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, her Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bir kriz çıkarmaya çalışanların, bu seçim sürecinde, şimdiye kadar başarılı olamadığını belirtti.

Bu kesimlerin, seçim öncesi Türkiye'nin kredi notunu düşürmeye yönelik bir takım girişimlerinin olduğuna dair söylentiler olduğunu ifade eden Kapusuz, bu söylentilerin doğru olmaması temennisinde bulundu.

Standart Poors, Moody's gibi kredi derecelendirme kuruluşlarının daha önce Türkiye'ye yönelik subjektif kriterlerle kredi notunu düşürme yoluna gittiğini anımsatan Kapusuz, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi siyasi kriz çıkarmaya yönelenlerin, uluslararası bir operasyon ile ekonomik kriz çıkarmaya yeltenmesi halinde milletin çok sert tepkisiyle karşılaşacağını kaydetti.

Kapusuz, seçim öncesi devreye konulmak istenen bu oyunun bir başka parçasının da "AGİT'in Türkiye'deki seçimlerle ilgili kaygı duyduğu" yönündeki açıklaması olduğunu belirterek, "Daha yapılmamış bir seçim için AGİT neyin kaygısını duymaktadır?" diye sordu.

Bütün adaylar için eşit bağış sistemi varken, eşit propaganda hakkı varken AGİT'in kaygı açıklaması yapmasının manidar olduğunu kaydeden Kapusuz, "Demokrasinin tüm kurumlarını ve kurallarını işleten Türkiye, Cumhurbaşkanlığı seçimini de demokratik bir yarış içerisinde yürütmektedir. Kimse dış kaynaklı birtakım uluslararası kuruluşlar eliyle bu seçimlere gölge düşürmeye kalkmasın" ifadelerini kullandı.