3. Daire Başkanı Hamsici'den 3. korsan bildiri!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Daire Başkanı ve HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, daha önce altında imzası bulunan iki korsan bildiriye dün bir yenisini daha ekledi.

Giriş Tarihi 05 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 05 Ağustos 2014, 00:00
3. Daire Başkanı Hamsici’den 3. korsan bildiri!

İÇİNDEKİLER

Ahmet Hamsici, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın HSYK adına ancak kendisinin açıklama yapabileceğine ilişkin uyarısından sonra yaptığı bu açıklamayla haddini bir kez daha aştı.

Bakan Bozdağ'ın HSYK 3. Daire'nin yargı içerisindeki paralel yapılanmanın incelenmesine blokaj uyguladığını açıklamasının ardından Hamsici 5 sayfalık bir korsan bildiri yayınladı.

Daha önce 26 Aralık'ta Adli Kolluk Yönetmeliği'ne karşı bir grup HSYK üyesi ile korsan bildiri yayınlayan Hamsici, 10 Ocak'ta da 66 sayfalık bir açıklama yapmış ve korsan bildiriyi "kişisel değerlendirmelerim" olarak savunmuştu. Bakan Bozdağ'ın HSYK adına kendisinin açıklama yapabileceği uyarısını görmezden gelerek bir kez daha haddini aşan ve HSYK Başkanvekili sıfatıyla 3. bildirisini yayınlayan Hamsici, korsan açıklamasında gerek sosyal gerekse yazılı ve görsel medyada hakim ve savcılara yönelik operasyonların yapılacağı yönünde sıkça haberler yapıldığı, hatta bir kısım hakim ve savcıların isimlerinin de zikredilerek gözaltına alınacağı ve tutuklanacağı yönünde planlı ve organize bir şekilde kamuoyu oluşturularak hakim ve savcıların korkutulmaya çalışıldığını ve bu yolla yargının baskı altına alınmaya çalışıldığını ileri sürdü.
Hamsici, hakim ve savcıların nereden ve kimden gelirse gelsin hiçbir baskıya boyun eğmeden görevlerini yerine getireceklerini söyledi.