Kadir Topbaş: Bugün tarihi bir gün!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Devletin, yeniden halkın temsil ettiği bir yönetim tarafından yönetilmesi anlamı taşıyan bir cumhurbaşkanlığı seçimi yapacağız" dedi.

Giriş Tarihi 03 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 03 Ağustos 2014, 18:56
Kadir Topbaş: Bugün tarihi bir gün!

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Maltepe Etkinlik Alanı'ndaki İstanbul mitinginde konuşan Topbaş, bugün büyük ve tarihi bir gün olduğunu söyledi.

Bu topraklarda bin yıllık tarihi olan bir milletin bireyleri olduklarını dile getiren Topbaş, devletlerin de milletler gibi hayatlarında fırsatlar yakaladıklarını, bunu değerlendirenlerin geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü anlattı.

Topbaş, Türkiye'nin de Osmanlı'dan sonra Atatürk'le başlayan başarılı yürüyüşünü şimdi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğiyle zirveye taşıdığını anlatarak, "Devletin, yeniden halkın temsil ettiği bir yönetim tarafından yönetilmesi anlamı taşıyan bir cumhurbaşkanlığı seçimi yapacağız. Yani, halkın iradesinin Çankaya'ya yansıması demek bu seçim" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın belediye başkanı olarak İstanbul'a önemli hizmetler verdiğini dile getiren Topbaş, "Sonra başbakan olarak 12 yıl büyük hizmetlerde bulundu. Şimdi de Cumhurbaşkanlığı, devlet başkanılığı noktasında yetki istemekte. Milletin içinden çıkan bu yönetim anlayışı yarınlarımızı çok farklı kılacak. Beraberce tarihe tanıklık ediyoruz. Gelecek kuşaklar bunları okuyacak. Yürüyüşümüz hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.