Tuzluk döküldü

Eskiden meclis yerine spor yorumculuğu yapmaya giderdi. Hocasının emriyle Çağlayan'a kamp kurdu. Vekilliğini şiddet için kullandı. Tuzluk vekil Hakan Şükür, savcının odasını bastı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2014 Güncelleme 28 Temmuz 2014, 00:18
Tuzluk döküldü

İÇİNDEKİLER

Pensilvanya'daki hocası Fethullah Gülen'in emriyle 17 Aralık Operasyonu'ndan bir gün önce AK Parti'den istifa eden Hakan Şükür daha sonraki süreçte, bir cemaat mensubunun ses kaydından "Tuzluğu koysan meclise seçtiririm" lafı üzerine tuzluk olarak anılmaya başladı. AK Parti milletvekilliği boyunca meclise gitmek yerine spor programlarında boy gösteren Şükür, cemaat safına geçtikten sonra her toplumsal olayda görünür oldu. Şükür'ün son durağı ise Çağlayan Adliyesi'ydi.

VEKİLLİK AKLINA YENİ GELDİ
Vekilliği boyunca defalarca partisine saldırılan, insanların haksızlığa uğradığı eylemi görmezden gelen Şükür'ün, Çağlayan'da gece gündüz koşturması dikkat çekti. Şükür'ün son vukuatı ise pes dedirtti. İstanbul milletvekili Hakan Şükür, paralel örgüt operasyonunda gözaltına alınan polislere destek için gittiği İstanbul Adliyesi'nde polislerin sorgusunun yapıldığı odayı bastı.

ZOR KULLANDI, TEPKİ ÇEKTİ
Soruşturmada görevli 4 savcıdan biri olan Gökalp Kökçü, gece saatlerinde gözaltına alınan polislerin sorgusunu yapıyordu. Bu esnada Hakan Şükür İstanbul Adliyesi 7. katta bulunan ve yetkili kişilerin dışında girilmesi yasak olan kata çıktı. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda Savcı Kökçü polislerin sorgusunu yürütürken, Hakan Şükür, milletvekili kimliğini kullanarak sorgu esnasında odaya girdi. Savcı Kökçü'nün daha sonra olaya müdahale etmesiyle Hakan Şükür odadan çıkarıldı. Bu olay sonrasında Adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan Hakan Şükür'e vatandaşlar da tepki göstermişti.