Hakan Şükür savcının odasını bastı

Paralel örgüt operasyonunda gözaltına alınan polislere destek olmak için İstanbul Adliyesi'ne giden İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, adliye binasında milletvekilliği kimliğine sığınarak skandal bir olaya imza attı.

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 27 Temmuz 2014, 02:00
Hakan Şükür savcının odasını bastı

İÇİNDEKİLER

İstanbul milletvekili Hakan Şükür, Paralel örgüt operasyonunda gözaltına alınan polislere destek için gittiği İstanbul Adliye'sinde polislerin sorgusunun yapıldığı odayı bastı. Paralel örgüt operasyonunda soruşturmada görevli 4 savcıdan biri olan Gökalp Kükçü gece saatlerinde gözaltına alınan polislerin sorgusunu yapıyordu. Bu esnada Hakan Şükür İstanbul Adliyesi 7. katta bulunan ve yetkili kişilerin dışında girilmesi yasak olan kata zor kullanarak çıktı. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda savcı Kükçü, polislerin sorgusunu yürütürken, Hakan Şükür milletvekilliği kişiliğini kullanarak sorgu esnasında odaya girdi. Savcı Kükçü'nün daha sonra olaya müdahale etmesiyle Hakan Şükür odadan çıkarıldı.

Bu olay sonrasında Adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan Hakan Şükür'e vatandaşlar da tepki göstermişti.

'BAŞBAKAN SAYESİNDE ADAM OLDUN!'

İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, Paralel örgüt operasyonunda gözaltına alınan polislere destek olmak için dün akşam İstanbul Adliyesi'ne geldi. Şükür'ün kameralara konuştuğu sırada bir vatandaş "Darbecilerin neresini çekiyorsunuz, darbeci bunlar ya... Ne yüzle çıkıyorsunuz halkın karşısına, utanmazlar. Erdoğan'ın sayesinde adam oldunuz be! Şaban, Torinolu Şaban" diye bağırdı. Şükür'ü protesto eden vatandaş, çevredekiler tarafından uzaklaştırıldı. Hakan Şükür, daha sonra adliyenin nezarethanesine girerek Paralel örgüt operasyonunda gözaltına alınan polislerle hatıra fotoğrafı çektirdi.