Cemaat medyasından "firar" çarpıtması

"Paralel yapı" operasyonunu kendine yediremeyen cemaat medyası algı yönetimiyle "mağduruz" rolü oynuyor

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 26 Temmuz 2014, 17:23
Cemaat medyasından firar çarpıtması

İÇİNDEKİLER

Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" soruşturmasında tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen aralarında eski İstanbul TEM Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de bulunduğu şüpheli polisler, gözaltı sürelerinin bittiği gerekçesiyle adliyeden ayrılmak istedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne tutuklanmaları talebiyle sevk edilen 49 kişiden sadece biri sorguya alındı.

Dışarıda bekleyen diğer şüpheliler, gözaltı sürelerinin bittiğini belirterek, 6. kattan adliyenin eksi 3'üncü katındaki C kapısına gelerek, çıkmak istediklerini ifade etti.

Ancak, TEM Şube polisleri ile adliyedeki çevik kuvvet ekipleri izin vermeyince, şüpheli polislerle, görevli polisler arasında arbede çıktı.

Çevik kuvvet ekipleri, adliyeden ayrılmalarına izin verilmeyince oturma eylemi yapan şüpheli polislerin etrafında çember oluşturdu.

CEMAAT KANALI HABERİ ÇARPITTI
Cemaat'in kanalı haberi Twitter'dan duyuyurken ibretlik bir çarpıtmaya imza attı. Samanyolu Haber TV, "izin" olmadığı halde adliyeden çıkmak isteyen daha sonra ise adliyenin ortasında oturma eylemi başlatan şüphelilerin etrafında oluşturulan güvenlik çemberini "Şok eden manzara, rehin alındılar" şeklinde verdi. Cemaat'in kanalı, görevli polislerin şüphelileri rehin almışlar gibi gösterdiği haberi sosyal medyada kısa sürede tepki gördü.

BU KAÇINCI YALAN
Hatırlanacağı üzere gözaltıların ilk yapıldığı günlerde Yurt Atayün de "arkadan kelepçelendiği" yüzünden operasyona tepki göstermişti. Ancak kısa süre sonra Atayün'ün kendi isteği ile tutanak tutularak arkadan kelepçelendiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca yine operasyonda gözaltına alınan İsmail Arslan da "Kur'an okuyordum, 5 cüzümü anneler tamamlasın" diyerek din sömürüsü yoluna gitmişti.