Obama'dan Gazze açıklaması!

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonlarda artan sivil ölümlerinden endişe duyduklarını kaydederek, “Artık sivillerin öldüğünü görmek istemiyoruz dedi.

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 21 Temmuz 2014, 19:41
Obama’dan Gazze açıklaması!

İÇİNDEKİLER

Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Barack Obama, İsrail'in 14 gündür Gazze'ye düzenlediği ve en az 518 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarla ilgili açıklamada bulundu. Başkan Obama daha önce birçok defa söylediği gibi Hamas'ın roketlerle ve tünellerden saldırılarına karşı İsrail'in kendini savunmaya hakkı olduğunu yineledi. Obama, İsrail'in operasyonlarının sonucu olarak Hamas'ın Gazze'deki altyapılarına önemli hasarlar verdiğini de belirtti.

Hayatını kaybetmesinin Filistinli sivillerin ve İsraillilerin sayısının artmasından ciddi endişe duyduklarını kaydeden Obama, "Bu konu bu yüzden bizim ve uluslararası toplumun odağında olmalı. Gazze ile İsrail'deki masum sivillerin ölümüne ve savaşa son verecek ateşkese odaklanmalıyız dedi.

Ortadoğu'ya giden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin ateşkes için görüşmelerde bulunacağını ifade eden Obama, çalışmaların kolay olmayacağını belirterek, "Artık sivillerin öldüğünü görmek istemiyoruz dedi.