Coca Cola ürünlerine boykot çığ gibi büyüyor!

İsrail’in Gazze’deki katliamlarının ardından sosyal medyada Coca Cola ve İsrail ürünlerini satın almama çağrısı yapılıyor. Çağrıya belediyelerden de destek geliyor. Boykotun ülke genelinde yayılarak her kesimin destek vermesi bekleniyor.

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 21 Temmuz 2014, 18:24
Coca Cola ürünlerine boykot çığ gibi büyüyor!

İÇİNDEKİLER

İsrail'in Gazze'deki katliamlarının ardından sosyal medyada Coca Cola ve İsrail ürünlerini satın almama çağrısı yapılıyor.

Çağrıya destek veren Ordu Büyükşehir, Erzurum Büyükşehir, Denizli Büyükşehir, Nevşehir, Başakşehir, Bağcılar, Üsküdar, Ümraniye, Esenler, Şahinbey, Safranbolu, Kepez belediyeleri de sosyal tesisler, market ve restoranlarında söz konusu ürünlerin satışını durdurdu.

Twitter'da "Gazze için Coca-Cola içmeyin", "Savaşa ortak olmayacağız, Coca-Cola içmeyeceğiz", "Zalim İsrail ve işbirlikçi sermaye çevresini boykot ediyor ürünlerini satmıyoruz" gibi mesajlar paylaşılıyor.

BU ZULME SESSİZ KALAMAYIZ
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak İsrail mallarını boykot kararı aldıklarını belirtti.

İsrail'in dünyanın gözü önünde Gazze'ye saldırdığını, çocukları ve kadınları katlettiğini anlatan Yılmaz, "Plajda oynayan masum yavruları öldürüyor. Adeta gözleri dönmüş. Şu ana kadar aralarında çocukların da bulunduğu 400′ün üzerinde Filistinli kardeşimizi katlettiler. Bu zulme sessiz kalamayız" diye konuştu.

Enver Yılmaz, bir insanlık trajedisiyle karşı karşıya olunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İsrail Gazze'ye ölüm yağdırıyor, bazı İsrailliler de seyir terasına çıkıyor, film izler gibi bombaları izleyip, alkış tutuyor. Bu vahşete tepkimizi koymalıyız diye düşündük. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak katil İsrail'i ve arkasındaki küresel sermayeyi boykot ediyor, ürünlerini kullanmıyor, herkesi boykota davet ediyoruz. Gazze katliamından dolayı tesislerimizde İsrail mallarını satmama kararı aldık. Bizler bu zulme karşı, İsrail terörünü eleştirmeye, Filistin davasını savunmaya devam edeceğiz."

İSRAİL MALI, BİR MÜSLÜMAN'IN BAŞINDA BOMVA OLUP PATLAYABİLİR
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gazze'de çok ciddi bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, bu duruma sessiz kalınamayacağını söyledi.

İsrail'in Gazze'de yaşattıklarına karşı herkesin imkanları dahilinde tepki gösterebileceğini vurgulayan Tahmazoğlu, şöyle konuştu:

"Biz belediye olarak, dün itibarıyla sosyal tesislerimize ve sosyal marketimize İsrail mallarının girişini yasakladık. Toplum olarak hepimizin aldığımız mallara dikkat etmemiz gerekir. Çünkü aldığınız İsrail malı, bir Müslüman'ın başında bomba olup patlayabilir. Bizler, bugünden yarını inşa etmenin, yarını imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Bunun içinde böyle bir yola başvurduk."

Bu uygulamayı sosyal medya hesapları üzerinden takipçileriyle paylaştıklarını anlatan Tahmazoğlu, boykata tüm halkı davet etti.

HALKIN GEREKEN HASSASİYETİ GÖSTERECEĞİNE EMİNİM
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gazze'de yaşanan olayların tüm Müslümanları derinden etkilediğini ve olayları şiddetle kınadıklarını söyledi.

Zolan, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarda hayatını kaybeden ve şehit olanları rahmetle andıklarını belirtti.

Büyükşehir bünyesindeki tüm sosyal tesislerinde İsrail ürünlerini kaldırarak boykot ettiklerini ifade eden Zolan, şöyle devam etti:

"Bundan sonra belediyemizin Çamlık, Servergazi, Yunus Emre Koruluk Parkı gibi çok sayıda tesislerinde kesinlikle İsrail ürünleri satılmayacak. Vatandaşlarımızın bizim aldığımız boykot kararı konusunda duyarlı olmasını istiyorum. Ben Denizli halkına güveniyorum. Gereken hassasiyeti göstereceklerine eminim."

Bu vahşet, Müslümanları uyanık olmaya yöneltmektedir

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İsrail'in Gazze'de 8 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü saldırılarda, bir çok Müslüman'ın hayatını kaybettiğini, birçoğunun da yaralandığını hatırlattı.

Mübarek ramazan ayında tüm dünyanın gözü önünde, kadın, çocuk ayırt etmeden masum insanları katleden İsrail'in terör rejimini lanetlediğini ifade eden Babaş, şöyle konuştu:

"Bu vahşet karşısında, aralarında Türkiye'nin de yer aldığı sadece birkaç Müslüman ülke sesini yükseltebilmiştir. Filistin'de devam eden bu vahşet, biz Müslümanları tarih ve insanlık huzurunda bir kez daha gerçekleri görmeye, uyanık olmaya ve olanlardan ibret almaya yöneltmektedir. Kastamonu Belediyesi olarak, bugün aldığımız bir kararla ramazan ayının ardından, İsrail'in Gazze'ye saldırıları nedeniyle sosyal tesislerimiz yok ama belediyenin yemekhanesinde Coca Cola başta olmak üzere diğer İsrail ürünlerini boykot edeceğiz. Bu konuda, tüm kişi, kurum ve kuruluşlardan da aynı duyarlılığı göstereceğini umuyorum."

İSRAİL'İN HUNHARCA SALDIRILARI HEPİMİZİ HASSAS KILDI
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İsrail'e tepkinin ülkenin her yerinde çığ gibi büyüdüğünü belirtti.

"Filistin'in masum ve mazlum insanlarına İsrail'in hunharca saldırıları haklı olarak hepimizi hassas kıldı" diyen Özhaseki, "Bazı belediyelerin de katıldığı Coca Cola'ya boykot çağrıları yükseliyor her taraftan. Belediyemizin tesislerinde zaten uzunca bir süredir Coca Cola ürünleri bulundurulmamakta ve satışı yapılmamaktadır" ifadelerini kullandı.


LOKMAN ÇAĞIRICI: İSRAİL'İ VE ARKASINDAKİ KÜRESEL SERMAYEYE BOYKOT
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto ederek, İsrail ürünlerini belediyenin hiçbir tesisinde kullanmayacaklarını açıkladı.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının tepkileri hızla büyüyor. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İsrail'e sert bir tepki göstererek Twitter hesabından bir bildiri yayınladı. Bildiri de "Bağcılar Belediyesi olarak katil İsrail'i ve arkasındaki küresel sermayeyi boykot ediyor, ürünlerini kullanmıyor, herkesi boykota davet ediyoruz denildi.

Aynı zamanda Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı da olan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İsrail'in Gazze'ye hedef gözetmeksizin çocuk, kadın ve yaşlı demeden yüzlerce kişiyi öldürdüğünü belirterek, "Bu mübarek Ramazan ayında Müslüman katliamları sürüyor. Yüzlerce masum insanı öldüren katil İsrail'i şiddetle kınıyorum. İsrail'i ve arkasındaki küresel sermayeyi hem bireysel hem de Bağcılar Belediyesi olarak boykot ediyor. Ürünleri kullanmıyoruz. İlçemizde boykotumuza katılan tüm sivil toplum kuruluşlarına ve Bağcılarlı hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle de Gazze'de katil İsrail tarafından şehit edilen yüzlerce kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum diye konuştu.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI: GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAKTIR
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "İsrail'in Filistin'e karşı uyguladığı terör ve katliam nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak, birimlerimiz ve sosyal tesislerimizde İsrail ürünlerinin kullanımı yasaklanmış olup, şirketlerimiz aracılığıyla da bu ürünler ile ilgili gerekli tedbirler alınacaktır" açıklamasında bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, cahiliye çağlarında bile kutsal aylarda savaş yapılmadığını dile getiren Çakır, mübarek ramazan ayında Gazze'de kan akıtan İsrail'in, tehlikeli bir yola girdiğini belirtti.

Ahmet Çakır, son haftalarda İsrail tarafından gerek uluslararası hukuk, gerekse Birleşmiş Milletler'in onlarca kararı hiçe sayılarak Filistin'e yönelik, mazlumlara, çocuklara, kadınlara yapılan saldırıların utanç saldırıları olduğunu kaydetti.

Hiçbir mazeretin, hiçbir savunmanın çocuklar başta olmak üzere masum insanları öldürmeye sebep olamayacağını vurgulayan Çakır, "İsrail başta olmak üzere, bu ülkeye destek veren ve yaptıkları katliam karşısında sessiz kalan ülkeler bilmeliler ki, İsrail ve onun destekçileri akıttıkları kanda boğulacaktır" ifadesini kullandı.

Çakır, şunları kaydetti:

"Müslümanlar olarak İsrail ve onun destekçilerini lanetliyor, Filistin'e dualarımızı yolluyoruz. Allah haklıların ve mazlumların yanındadır. Allah'ın izniyle, zalimler kaybedecek, mazlumlar eninde sonunda kazanacaktır. İsrail'in Filistin'e karşı uyguladığı terör ve katliam nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak, birimlerimiz ve sosyal tesislerimizde İsrail ürünlerinin kullanımı yasaklanmış olup, şirketlerimiz aracılığıyla da bu ürünler ile ilgili gerekli tedbirler alınacaktır. Ayrıca, 13-17 Ağustos 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali organizasyonunu iptal ettik. Bütün dünyanın gözleri önünde cereyan eden katliamın bir an önce sona ermesi temennisiyle, İsrail devletini bir kez daha kınıyor, dualarımızın Filistinli kardeşlerimizle olduğunu belirtmek istiyorum."

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI: ÖZGÜR FİLİSTİN HEDEFİNE VARINCAYA KADAR BOYKOTUMUZ DEVAM EDECEK
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinde İsrail markası olan ya da İsrail terörünü destekleyen tüm ürünlerin satışı bu çerçevede durdurulmuştur. 'Özgür Gazze, Özgür Filistin' hedefine varıncaya kadar boykotumuz süresiz devam edecektir" dedi.

Karaosmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in işgalci olduğu Filistin'de terör estirmeye devam ettiğini belirterek, terör estiren bu devletin dört bir yandan kuşatılmış açık hava hapishanesi Gazze'ye, havadan, karadan, denizden orantısız ve insafsız saldırılarda bulunduğunu söyledi.

İsrail'in yaptığı saldırılarda, yüzlerce kişinin şehit olduğu, binlerce kişinin yaralandığı ve on binlerce kişinin evsiz kaldığı Gazze'de kahraman çocukların insanlığın son kalesini korumaya devam ettiğini vurgulayan Karaosmanoğlu, "Ablukaya, ambargoya, teröre, işgale hayır' diyorlar. Kendi vatanlarında adalet, huzur, kardeşlik, barış içinde yaşamak istiyorlar. Anasız, babasız, evlatsız bir hayatı, İsrail terörü gölgesinde yaşamaya tercih ediyorlar" diye konuştu.

Karaosmanoğlu, Türkiye'deki herkesin imkanları nispetinde Gazze'nin imdadına koştuğunu ve koşmaya devam edeceğine inandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Geniş kapsamlı bir boykot uygulaması da meşru bir mücadele aracı olarak devreye girmiştir. Boykot, işgalci İsrail'in terörist eylemlerine karşı İsrail menşeli ya da İsrail terörünü destekleyen ticari ürünleri içermektedir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinde İsrail markası olan ya da İsrail terörünü destekleyen tüm ürünlerin satışı bu çerçevede durdurulmuştur. Özgür Gazze, Özgür Filistin hedefine varıncaya kadar boykotumuz süresiz devam edecektir."

AKSARAY BELEDİYE BAŞKANI: İSRAİL KÖKENLİ ÜRÜNLERİN SATIŞI DURDURULDU
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden Aksaray Belediyesi, sosyal tesislerinde İsrail kökenli ürünlerin satışını durdurdu.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonrası bu ülkenin ürünlerini, belediyenin sosyal tesisleri ve diğer organizasyonlarda boykot kararı aldıklarını söyledi.

İsrail ürünlerini hiçbir şekilde belediyeye sokmayacaklarını belirten Yazgı, şunları kaydetti:

"Belediyenin sosyal tesislerinde, hatta gittiğimiz yerlerde bu tür ürünlerin satılmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çünkü bu zulüm artık arşı aştı, gayretullaha dokunuyor. İsrail her ramazan ayında aynı zulümleri tekrarlıyor. Bundan ciddi anlamda rahatsızız. Bu zulmün sürmesini istemiyoruz. Belediye olarak, üzerimize düşeni bir nebze de olsa göstermek maksadıyla böyle bir boykot kararı aldık."

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI: İSRAİL İLE 1 KURUŞ ALIŞVERİŞ YAPMAYACAĞIZ
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Bundan sonra Elazığ Belediyesi ile bağlı kurum ve kuruluşlar, bebek katili, terörist İsrail ile 1 kuruşluk alışveriş yapmayacaktır" açıklamasında bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl Harput'ta gerçekleştirilen ramazan etkinliklerinde, Yanılmaz'ın talimatıyla Filistin halkı başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde zulme uğrayan Türk ve Müslümanlar için her akşam Kuran-ı Kerim okunuyor, binlerce kişi dua ediyor. Her akşam teravih namazının ardından başlayan programa, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Programda, vatandaşlara su ve gül şerbeti ikramında bulunuluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Belediyesi'nin bundan sonraki süreçte belediye ihtiyaçlarında İsrail mallarını kesinlikle kullanmayacağını belirterek, "Bundan sonra Elazığ Belediyesi ile bağlı kurum ve kuruluşlar, bebek katili, terörist İsrail ile 1 kuruşluk alışveriş yapmayacaktır" ifadesini kullandı.

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI: İSRAİL'E AİT ÜRÜNLERİ BOYKOT EDİYORUZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak tesislerimizde ve etkinliklerimizde İsrail'e ait ürünleri boykot ediyoruz" dedi.

Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de insanların barış ve huzur içinde ramazanı geçirirken Filistin'de insanlık suçu işlendiğini söyledi.

İsrail'in savunmasız ve masum insanları katlettiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünya bu duruma seyirci kalmaktadır. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan dışında dünyada hiçbir ülke lideri bu katliamın durdurulması için ciddi gayret göstermemektedir. Çocukları, kadınları, yaşlıları, sivilleri öldüren anlayışın dünyadan silinmesini istiyoruz. İnşallah bu mübarek ramazan ayında dualarımız kabul olur."

Gümrükçüoğlu, herkesi birlik ve beraberliğe davet ettiğini de vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dünya kamuoyunun birlik ve beraberliği temin olursa katliamının önüne geçilmiş olur. Bu Allah'tan duamızdır ve duanın dışında şu anda Filistin için Trabzon halkından İsrail mallarını boykot etmelerini istiyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak tesislerimizde ve etkinliklerimizde İsrail'e ait ürünleri boykot ediyoruz. Belediye olarak İsrail mallarını almayacağız ve tüketmeyeceğiz. Halkımızın da aynı hassasiyeti göstereceğine olan inancımı ifade ediyor ve 'Filistin için İsrail mallarını kullanmayalım' diyorum."

ERZURUM
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden Erzurum Büyükşehir, Kilis ve Kütahya belediyeleri sosyal tesislerinde İsrail kökenli ürünlerin satışını durdurdu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyeye ait tesislerde İsrail ürünlerini satmama kararı aldıklarını belirtti.

Sekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye şirketi olan ERTANSA'nın sosyal tesislerinde İsrail'in Gazze'ye yönelik yaptığı saldırılara tepki amacıyla protesto kararı aldıklarını söyledi.

Filistin'in bir asır önce aynı ülkeyi paylaştığımız bir topluluk olduğunu anımsatan Sekmen, "Bugün bir mübarek ayda, hak hukuk tanımadan fiili tecavüz başladı, taarruza geçtiler. Bu bir soykırımdır. Hiçbir yerde bir soykırıma gönlümüz razı olmaz. Bu İsrail'e yapılsa yine razı olmayız. Hiç olmazsa bu şekilde bir faaliyet başlattık" diye konuştu.

Sekmen, dünyanın neresinde olursa olsun mazlum milletlerin yanında olmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bugün Filistin, yarın başka bir ülke olabilir. Yapanları kınıyoruz, akıllarını başlarına almalarını temenni ediyoruz. yapacağımız hiçbir şey yoksa hiç olmazsa onların ürettiği ürünlere ambargo koyarak bu işe katkı sağlayabiliriz. Vatandaşımız bizden daha duyarlı inanıyorum ki halk bunun gereğini yerine getirecek."

ERTANSA Genel Müdürü Yasin Deniz de şirkete bağlı 4 sosyal tesis, çay ocakları ve kafeler olduğunu belirterek, "İsrail'in Filistin'e yaptığı zulme karşı biz de bir tepki olarak tesislerimizde Coca Cola ürünlerinin satışını yasakladık. Stoklardaki ürünlerimizi iade ediyoruz. Ramazan olması dolayısıyla akşam sahura kadar da açığız. En çok tüketilen ürünler bunlardı. Müşterilerimizden anlayış bekledik, çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bireylerin de bu konuda hassasiyeti arttı" şeklinde konuştu.

KİLİS

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara da Gazze'deki insanlık dramına sesiz kalınamayacağını belirtti.

İsrail'in Gazze'de yaşattıklarına karşı herkesin imkanları dahilinde tepki gösterebileceğini vurgulayan Kara, ''Belediye olarak lokantamız ve konukevimize İsrail ürünlerinin girişini yasakladık. Aldığımız mallara dikkat etmemiz gerekir. Çünkü aldığınız İsrail malı, bir Müslümanın başında bomba olup patlayabilir" diye konuştu.

KÜTAHYA

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da İsrail mallarına yönelik başlatılan boykot kararına belediyelerinin de destek verdiğini söyledi.

Saraçoğlu, Kütahya Belediyesi'ne bağlı hiçbir işletmede İsrail mallarına yer verilmeyeceğini daha önce karar aldıklarını kaydetti.