Başbakan: "ABD'yi anlamıyorum"

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 22 Temmuz 2014, 02:08
Başbakan: ABD’yi anlamıyorum

İÇİNDEKİLER

ATV ve Ahaber'de ortak yayınlanan programa katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci Mehmet Barlas'ın sorularını yanıtladı.

"Demokrasiyi konuşanlar demokrasiye zarar veriyor. Kendi istedikleri şekilde, güdümlü demokrasiyi dünyada egemen kılmak istiyor." şeklinde ifadeler kullanan Başbakan Erdoğan, "ABD'nin yaklaşımını ben anlamıyorum. Bu Mısır konusunda özellikle. Sayın Cumhurbaşkanıma söyledim siz arayın dedim. Aramak istedi ama netice ne oldu bilmiyorum. Suriye konusunda neticeleri alamadığım için Dışişleri Bakanlarımız görüşüyor. Biz de Biden ile görüşüyoruz. Ben adalet beklerim. Putin ile bu arada bazı görüşmelerimiz oldu. Putin ile de ABD'nin arası açık. Ukrayna'daki gelişmeler açık. Ukrayna'nın başına gelen kişi ile münasebetler kurduk. Bölgedeki gelişmelerle bizi mezhepçi anlayışla değerlendirmek isteyenler belli çevrelerdir." dedi.

O NİŞANI HERKESE VERİYORLAR

Başbakan Erdoğan, "Hamas ile El-Fetih arasındaki ilk görüşmeyi ben yaptım" diyor. Yahu dürüst ol bunun ilki Mekke anlaşmasıdır başı Melik'tir. Orada koptu biz devraldık. Bizim görüşmelerimizin sayısını anlatmaya gerek yok. Sayın Abbas'a söylediğimizde "Biz bunu bu kuruluşların başındaki herkese veriyoruz." Bunu satmanın anlamı yok." şeklinde konuştu.