Gül'den İsrail'e ikaz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail'in Gazze'ye kara harekatıyla ilgili, "Bu saldırganlık bir an önce durmalı. Saldırılar çok tehlikeli bir safhaya geldi. İsrail'i ikaz etmek istiyorum, saldırılar durmalı. Gür sesimizden rahatsız olanlar, Türkiye'ye karşı olanlar." açıklamasında bulundu.

Giriş Tarihi 18 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 18 Temmuz 2014, 14:44
Gül’den İsrail’e ikaz

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Gül: "Dün gece başlayan saldırıların çok tehlikeli bir safhaya geldiğini bir kez daha duyurmak istiyorum. İsrail'i bir kez daha ikaz ediyorum. Bu saldırganlığı ve bu tırmanmayı durdurmazsa çok daha büyük olaylar gebedir ve çok daha büyük olaylar, çok daha büyük şüphesiz ki neticeler doğuracaktır" dedi.

Gül sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle İsrail'in bu kural tanımaz saldırganlığı sadece Filistin'de değil, dünyanın her tarafında da nefret tohumlarını saçmakta ve dünyanın radikalleşmesinde İsrail'in çok büyük sorumluluğu olmaktadır. Bir taraftan yaşanan insanı acılar, bir tarafta zulüm ve saldırganlık.. Bir an önce durması gerekir. Bugün öğleden sonra BM Güvenlik Konseyi toplanacak. Güvenlik Konseyini, çok acil şekilde İsrail'in saldırganlığını durdurmaya dair çok kuvvetli bir tedbir ve açıklama yapmaya davet ediyorum"